VIDEO - Botoșăneanul care a cucerit publicul și a urcat pe podium la Festivalul "Chants Sons sur Scène"!

VIDEO - Botoșăneanul care a cucerit publicul și a urcat pe podium la Festivalul "Chants Sons sur Scène"!

 Dimitrie Teofan Dascălu  Foto: Facebook/Tudor Moldovanu

Un botoșănean a primit aplauze la scenă deschisă și a urcat pe podium la etapa națională a Festivalului-concurs "Chants Sons sur Scène", o competiție artistică ce promovează multiculturalismul, francofonia, întărirea cunoştinţelor lingvistice şi a abilitaţilor de comunicare în limba franceză prin intermediul cântecului.

Botoșănenii Dimitrie Teofan Dascălu și Andreea Prisacariu (pregătiți de prof. Alina Diana Rusu), s-au calificat la etapa națională a competiției, ambele prestații fiind de excepție. Interpretarea melodiei Notre Dame de Paris - Belle, a lui Teofan Dascălu, s-a bucurat nu doar de aprecierea publicului, ci și de cea a juriului, care i-a acordat Premiul II.

Manifestarea a avut loc în perioada 10-12 mai 2019, la Teatrul Municipal Baia Mare, evenimentul fiind organizat de Ambasada Franței, Asociatia Română a Profesorilor de Limba Franceza, Federația Internațională a Profesorilor de Limba Franceză, Asociatia Chants, Sons sur Scene, Institutul Francez, Institutul Cultural Român și Inspectoratul Scolar Judetean Maramures.

Concurenții, cu vârste cuprinse între 13 si 25 de ani, au interpretat melodii în limba franceză, din diferite genuri muzicale.

Festivalul, aflat la cea de-a 18-a editie a fost unul reusit. Si de aceasta data organizatorii au putut sa tina stacheta ridicata in tot ceea ce a insemnat originalitate si inovatie, relatează presa din Baia Mare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Neurochirurgul Ştefan Florian: Uitatul la televizor nu este atât de util pentru dezvoltarea şi menţinerea funcţiilor cerebrale, pe cât este cititul!

astăzi, 10:01
18

Ştefan Florian este un apreciat neurochirurg român care operează zilnic cu creierul, şi la propriu, şi la figurat. Ştefan Florian vorbeşte despre presiunea pe care o simte în fiecare...

ALERTĂ: Femeie căutată de pompieri, sătenii se tem de ce e mai rău! FOTO

astăzi, 09:03
3942

Sâmbătă seara, pompierii și voluntarii din localitatea Bâznoasa, comuna Lunca, județul Botoșani, au plecat în misiune de căutare a unei femei în vârstă de 69 ...

Memoria zilei: Constantin Lupu ar fi împlinit astăzi 68 de ani! VIDEO

astăzi, 08:33
71

Încă din timpul vieții, Constantin Lupu devenise îl însuși un tezaur al folclorului autentic, tocmai prin imensa informație acumulată în zeci de ani de muncă. L...