VIDEO - Botoșăneanul care a cucerit publicul și a urcat pe podium la Festivalul "Chants Sons sur Scène"!

VIDEO - Botoșăneanul care a cucerit publicul și a urcat pe podium la Festivalul "Chants Sons sur Scène"!

 Dimitrie Teofan Dascălu  Foto: Facebook/Tudor Moldovanu

Un botoșănean a primit aplauze la scenă deschisă și a urcat pe podium la etapa națională a Festivalului-concurs "Chants Sons sur Scène", o competiție artistică ce promovează multiculturalismul, francofonia, întărirea cunoştinţelor lingvistice şi a abilitaţilor de comunicare în limba franceză prin intermediul cântecului.

Botoșănenii Dimitrie Teofan Dascălu și Andreea Prisacariu (pregătiți de prof. Alina Diana Rusu), s-au calificat la etapa națională a competiției, ambele prestații fiind de excepție. Interpretarea melodiei Notre Dame de Paris - Belle, a lui Teofan Dascălu, s-a bucurat nu doar de aprecierea publicului, ci și de cea a juriului, care i-a acordat Premiul II.

Manifestarea a avut loc în perioada 10-12 mai 2019, la Teatrul Municipal Baia Mare, evenimentul fiind organizat de Ambasada Franței, Asociatia Română a Profesorilor de Limba Franceza, Federația Internațională a Profesorilor de Limba Franceză, Asociatia Chants, Sons sur Scene, Institutul Francez, Institutul Cultural Român și Inspectoratul Scolar Judetean Maramures.

Concurenții, cu vârste cuprinse între 13 si 25 de ani, au interpretat melodii în limba franceză, din diferite genuri muzicale.

Festivalul, aflat la cea de-a 18-a editie a fost unul reusit. Si de aceasta data organizatorii au putut sa tina stacheta ridicata in tot ceea ce a insemnat originalitate si inovatie, relatează presa din Baia Mare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
25

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
97

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
41

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...