VIDEO - Botoșăneanul care a cucerit publicul și a urcat pe podium la Festivalul "Chants Sons sur Scène"!

VIDEO - Botoșăneanul care a cucerit publicul și a urcat pe podium la Festivalul "Chants Sons sur Scène"!

 Dimitrie Teofan Dascălu  Foto: Facebook/Tudor Moldovanu

Un botoșănean a primit aplauze la scenă deschisă și a urcat pe podium la etapa națională a Festivalului-concurs "Chants Sons sur Scène", o competiție artistică ce promovează multiculturalismul, francofonia, întărirea cunoştinţelor lingvistice şi a abilitaţilor de comunicare în limba franceză prin intermediul cântecului.

Botoșănenii Dimitrie Teofan Dascălu și Andreea Prisacariu (pregătiți de prof. Alina Diana Rusu), s-au calificat la etapa națională a competiției, ambele prestații fiind de excepție. Interpretarea melodiei Notre Dame de Paris - Belle, a lui Teofan Dascălu, s-a bucurat nu doar de aprecierea publicului, ci și de cea a juriului, care i-a acordat Premiul II.

Manifestarea a avut loc în perioada 10-12 mai 2019, la Teatrul Municipal Baia Mare, evenimentul fiind organizat de Ambasada Franței, Asociatia Română a Profesorilor de Limba Franceza, Federația Internațională a Profesorilor de Limba Franceză, Asociatia Chants, Sons sur Scene, Institutul Francez, Institutul Cultural Român și Inspectoratul Scolar Judetean Maramures.

Concurenții, cu vârste cuprinse între 13 si 25 de ani, au interpretat melodii în limba franceză, din diferite genuri muzicale.

Festivalul, aflat la cea de-a 18-a editie a fost unul reusit. Si de aceasta data organizatorii au putut sa tina stacheta ridicata in tot ceea ce a insemnat originalitate si inovatie, relatează presa din Baia Mare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La spital, din cauza unui câine

astăzi, 15:02
82

Un tânăr de 33 de ani, din Botoşani, a ajuns la spital după ce a căzut de pe bicicletă, la o viteză destul de mare. Accidentul a avut loc duminică dimineaţă, în dreptul localită...

A încercat să treacă granița cu un ansamblu de autovehicule pentru care nu deținea permisul corespunzător

astăzi, 14:48
76

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi p...

Au trecut fraudulos granița dintre România și Ucraina. Voiau să ajungă în Spațiul Schengen

astăzi, 14:39
50

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi au identificat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Pomârla, din județul Boto...