Teatrul „Mihai Eminescu” le pregătește o farsă botoșănenilor: „Cum apar... Nebunii!”

Teatrul „Mihai Eminescu” le pregătește o farsă botoșănenilor: „Cum apar... Nebunii!”

Pentru dumincă, 17 noiembrie a.c., echipa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani a pregătit spectacolul „Cum apar… Nebunii”, o farsă adaptată de regizorul Ludmila Skripka. Scenografia îi aparține Nataliei Tarasenco, iar coregrafia este organizată de către Victoria Bucun. Asistent în regie este Gheorghe Frunză.         

Din distribuție, fac parte: BOND - Bogdan Muncaciu, LUCICA DE JULIO - Silvia Răileanu, VALENTINE - Valentin Popa, LULING - Ioan Crețescu, RAY - Răzvan Amitroaei, GEORGE - Gheorghe Frunză, TOM - Sorin Ciofu, LUCY - Lidia Uja, ELLY - Ella Nistor, REGINA ELISABETA a II-a – Narcisa Vornicu, ALEX - Alexandra  Vicol.

Povestea „spusă” de spectacol ține de un șir de fapte surprinzătoare.

Doi tineri, îndrăgostiți peste orice măsură, studenți la Oxford, țineau cu tot dinadinsul să-și declare dragostea către iubitele lor- și asta cât mai repede cu putință. Doar că trebuia găsit un motiv pentru a-și chema în preajmă alesele inimilor. Treaba nu era chiar simplă, prin anii „60”, o întâlnire dintre un băiat și o fată era un eveniment anevoie de organizat. Fetele- îndeosebi cele din familii înstărite, aveau, de regulă, un tutore, o persoană care se ocupa de administrarea averii cu care fata pornea în viață și, mai ales, îi supraveghea conduita.

Și începe farsa... unul din cei doi îndrăgostiți inventează o poveste, cum că urmează să-i  vină din Brazilia o mătușă foarte bogată... personaj ce va fi întruchipat  de un actor în travesti. Numai că, la un moment dat, apare chiar adevărata mătușă, încurcând și mai mult intențiile tinerilor de a ademeni fetele pentru a le declara dragostea lor fără de margini... Situații imprevizibile, momente de haz spumos, umor de bună calitate, englezesc... Un umor uneori dus la limita credibilului, alteori părând a se ivi din minți ce și-au uitat măsura.

Cert este că actorii și spectatorii au în față o ofertă inedită, un altfel de teatru, un gen - farsa- care nu se prea învață nici în facultate, nici din repertoriile unor teatre.

„Peste toate, după multe peripeții, va învinge dragostea! Este un mesaj de esență pentru viață! Se știe - și nu de azi, de ieri - dacă dragoste nu este, nimic nu este!”

, transmit reprezentanții trupei de teatru.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, pot fi rezervate la 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv) sau pot fi cumpărate din incinta Shopping Center- Carrefour - ( 16.00 - 19.00, de marți până vineri  și 11.00 – 13.00, sâmbătă și duminică) și on line https://eventbook.ro/hall/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Prețul unui bilet este de 30 lei. Pentru elevi, studenți și pensionari, se aplică o reducere de 50%.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Vise de opal” pentru botoșăneni. „Unul dintre rosturile de esenţă ale Teatrului este acela de a schimba în bine lumea”

astăzi, 19:57
30

Duminică, 15 decembrie a.c., de la ora 18:00, trupa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani va pune în scenă piesa „Vise de opal”, la Casa Tineretului, în regia ...

Peste 800 de locuri de muncă disponibile în județ, în această săptămână

astăzi, 19:39
180

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani a publicat lista posturilor vacante în județ, disponibile pentru șomerii botoșăneni, în această săptămâ...

Un șofer a provocat trei accidente în lanț, pe o stradă din municipiul Botoșani

astăzi, 19:26
421

Un conducător auto în vârstă de 52 de ani, din municipiul Botoșani, a provocat un carambol cu patru mașini implicate, pe strada Ion Pillat din localiate, luni după-amiază.Acesta ...