Teatrul „Mihai Eminescu” le pregătește o farsă botoșănenilor: „Cum apar... Nebunii!”

Teatrul „Mihai Eminescu” le pregătește o farsă botoșănenilor: „Cum apar... Nebunii!”

Pentru dumincă, 17 noiembrie a.c., echipa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani a pregătit spectacolul „Cum apar… Nebunii”, o farsă adaptată de regizorul Ludmila Skripka. Scenografia îi aparține Nataliei Tarasenco, iar coregrafia este organizată de către Victoria Bucun. Asistent în regie este Gheorghe Frunză.         

Din distribuție, fac parte: BOND - Bogdan Muncaciu, LUCICA DE JULIO - Silvia Răileanu, VALENTINE - Valentin Popa, LULING - Ioan Crețescu, RAY - Răzvan Amitroaei, GEORGE - Gheorghe Frunză, TOM - Sorin Ciofu, LUCY - Lidia Uja, ELLY - Ella Nistor, REGINA ELISABETA a II-a – Narcisa Vornicu, ALEX - Alexandra  Vicol.

Povestea „spusă” de spectacol ține de un șir de fapte surprinzătoare.

Doi tineri, îndrăgostiți peste orice măsură, studenți la Oxford, țineau cu tot dinadinsul să-și declare dragostea către iubitele lor- și asta cât mai repede cu putință. Doar că trebuia găsit un motiv pentru a-și chema în preajmă alesele inimilor. Treaba nu era chiar simplă, prin anii „60”, o întâlnire dintre un băiat și o fată era un eveniment anevoie de organizat. Fetele- îndeosebi cele din familii înstărite, aveau, de regulă, un tutore, o persoană care se ocupa de administrarea averii cu care fata pornea în viață și, mai ales, îi supraveghea conduita.

Și începe farsa... unul din cei doi îndrăgostiți inventează o poveste, cum că urmează să-i  vină din Brazilia o mătușă foarte bogată... personaj ce va fi întruchipat  de un actor în travesti. Numai că, la un moment dat, apare chiar adevărata mătușă, încurcând și mai mult intențiile tinerilor de a ademeni fetele pentru a le declara dragostea lor fără de margini... Situații imprevizibile, momente de haz spumos, umor de bună calitate, englezesc... Un umor uneori dus la limita credibilului, alteori părând a se ivi din minți ce și-au uitat măsura.

Cert este că actorii și spectatorii au în față o ofertă inedită, un altfel de teatru, un gen - farsa- care nu se prea învață nici în facultate, nici din repertoriile unor teatre.

„Peste toate, după multe peripeții, va învinge dragostea! Este un mesaj de esență pentru viață! Se știe - și nu de azi, de ieri - dacă dragoste nu este, nimic nu este!”

, transmit reprezentanții trupei de teatru.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, pot fi rezervate la 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv) sau pot fi cumpărate din incinta Shopping Center- Carrefour - ( 16.00 - 19.00, de marți până vineri  și 11.00 – 13.00, sâmbătă și duminică) și on line https://eventbook.ro/hall/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Prețul unui bilet este de 30 lei. Pentru elevi, studenți și pensionari, se aplică o reducere de 50%.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
90

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
71

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
160

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...