"Mugurelul" si "Margineanca", succes pe scena Festivalului National "Dorna, plai de joc si cant"

"Mugurelul" si "Margineanca", succes pe scena Festivalului National "Dorna, plai de joc si cant"
Orchestra Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi, sub conducerea prof. Marcel Dupu, in parteneriat cu Formatia de dansuri Margineanca a Casei de Cultura a Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botosani, sub conducerea lui Valentin Rau, au participat in perioada 20-22 iulie 2010 la Festivalul National al Ansamblurilor Folclorice ale Copiilor si Tinerilor "Dorna, plai de joc si cant", editia a III-a, organizat de Clubul Copiilor si Elevilor Vatra Dornei, Primaria municipiului Vatra Dornei, Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava, sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

La categoria Ansambluri folclorice de datini si obiceiuri, Orchestra Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi impreuna cu Ansamblul Margineanca al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, au prezentat um moment din spectacolul "Nunta botoseneana".

Prin evolutia excelenta din cadrul festivalului, artistii botoseneni au impresionat juriul si spectatorii prezenti, fiind rasplatiti cu Locul I.



Urmare a evolutiilor de exceptie, s-au mai obtinut:
Locul III -  Fanfara Mugurelul de la Clubul Copiilor Dorohoi.

Premii speciale au obtinut:
- Cojocaru Iulian – solist clarinet
- Telibal Lucian – solist trompeta
- Grupul vocal Mugurelul

S-au acordat Diplome de Exelenta celor doi coordonatori ai formatiilor sus mentionate, si anume prof. Marcel Dupu şi coregraf Valentin Rau.



Artistii celor doua ansambluri au reprezentat cu cinste judetul Botosani si folclorul specific zonei Botosanilor, mai ales ca la acest festival au participat Ansambluri si formatii din toata tara.



 

 

.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
548

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
121

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
76

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...