"Dupa dealuri" - premiera la Botosani, cu participarea actritei Dana Tapalaga!

"Dupa dealuri" - premiera la Botosani, cu participarea actritei Dana Tapalaga!
Cinefilii din Botoșani vor putea viziona cel mai premiat film românesc al momentului, "După Dealuri", care va rula la Cinema Unirea în intervalul 16 – 22 noiembrie 2012.

Iubitorii filmului românesc vor avea ocazia să se bucure de premiera locală a peliculei regizorului Cristian Mungiu, în cadrul unei seri dedicate cinefililor. Filmul va fi proiectat la Cinematograful Unirea, pe data de 16 noiembrie, începând cu ora 19 00.

Povestea care a uimit criticii internaționali și a câștigat două prestigioase premii Cannes va fi adusă în Botoșani, mai multe zile, marcând astfel traseul național al lung metrajului, propus pentru premiile Oscar.

În luna mai, "După Dealuri" a obținut premiul pentru cel mai bun scenariu și un dublu premiu de interpretare – acordat actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur – la cea de-a 56 ediție a Festivalului de la Cannes. Pelicula ce a intrat inclusiv în selecția Festivalului de la New York spune povestea puterii credinței și a eforturilor de regăsire a spiritualității în moduri ce pot stârni controverse și pot duce ființa umană dincolo de limite.

"Traseul peliculei "După Dealuri" a ajuns în Botoșani, un oraș important atât pentru Cristian Mungiu, cât și pentru noi. Prin parteneriatul pentru distribuția filmului dorim să le aducem un motiv de mândrie tuturor românilor, îmbunătățind astfel accesul la evenimente culturale marcante, ce pun România pe harta internațională a marilor filme. Astfel de acțiuni ne apropie de membrii comunităților în care suntem prezenți și ne consolidează relația cu clienții noști", a declarat Ivo Kalik, Director General Provident Financial România.

"Îmi doresc cu "După dealuri" nu să ating vreo cifră anume de spectatori, ci să arăt filmul tuturor celor care vor să-l vadă. Pentru că eu cred că e un film care îți poate aduce o emoție și îți poate pune niște întrebări din cele care te ajută să te înțelegi mai bine. Am promis că voi găsi o cale de a organiza proiecții în toate acele comunități în care există interesul de a face o proiecție publică a peliculei și le mulțumesc tuturor partenerilor noștri care ne sprijină și ajută acest film să ajungă la spectatorii lui", a declarat Cristian Mungiu, regizorul peliculei "După Dealuri".

Premiera națională a filmului a avut loc în București, pe 25 octombrie, în închiderea celei de-a treia ediții a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

"După dealuri" este produs de Mobra Films și co-produs de Why Not Productions (Franța), Les Films du Fleuve (Belgia), France 3 Cinema și Mandragora Movies (România). Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Eurimages și al Centre National du Cinema et de l’Image Animée (Franța), și cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+ și Wild Bunch (Franța).
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
154

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
36

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
277

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...