Pe 7 si 8 septembrie au loc Serbarile Padurii la Vorona!

Pe 7 si 8 septembrie au loc Serbarile Padurii la Vorona!

 AUREL STEFAN, primarul comunei Vorona  

In cadrul saptamanii culturii de la Vorona, organizata in perioada 3-9 septembrie, a fost inclusa si sarbatoarea mult asteptata de voroneni, Hramul Manastirii Vorona.

"Saptamana Culturii de la Vorona este in plina desfasurare, am avut activitati de pe 3 septembrie", a declarat Aurel Stefan, primarul  comunei Vorona.

Serbarile Padurii incep luni, 7 septembrie, la ora 16.00, cu un festival concurs de muzica populara pentru copii si tineri, Mostenite din batrani. Potrivit primarului Voronei, vor concura 24 de copii, solisti vocali si instrumentisti din mai multe judete si Republica Moldova.

"Concurentii vor fi acompaniati de Orchestra Mugurelul de la Dorohoi, dirijata de domnul profesor Marcel Dupu. Ei vor prezenta si un concert in recital in finalul concursului, concert la care vor evolua si un numar de tineri, solisti de muzica populara consacrati", a precizat primarului comunei Vorona.

Apoi, pe 8 septembrie, sarbatoarea propriu-zisa, incepe la Vorona ziua Sfintei Marii, cu Liturghia de hram la Manastire. Iar de la ora 12.00, in Poiana Manastirii va avea loc spectacolul folcloric.

"Marti este activitatea de baza, unde avem invitati unul si unul. In primul rand, avem invitate formatiile din localitatile invecinate, iar mai departe din judet, de la Saveni, Ansamblul Balada si Grupul Datina, si din Republica Moldova avem invitata orchestra Campia si din Cernauti, Ucraina, orchestra din localitatea Mahala. Ca invitati de onoare vor evolua membrii Ansamblului artistic Ciprian Porumbescu din Suceava. In final, le vom face o surpriza tinerilor cu o trupa etno", a conchis Aurel Stefan.

Peste 50 de jandarmi angrenaţi în misiuni de ordine publică la Vorona!
 
Efective de  jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, vor veghea la buna desfăşurare a manifestărilor religioase şi artistice care vor avea loc în localitatea Vorona în zilele de 8-9 septembrie 2009.

Marţi, 8 septembrie, 30 de jandarmi vor asigura ordinea şi liniştea publică prin măsuri specifice, cu ocazia manifestărilor religioase de la mănăstirea Vorona şi cu ocazia desfăşurării manifestărilor artistice desfăşurate în cadrul Festivalului folcloric Serbările Pădurii.

Miercuri, 09 septembrie, 20 de jandarmi din cadrul I.J.J.Botoşani vor asigura ordinea publică la mănăstirea Sihăstria Voronei cu ocazia manifestărilor religioase dedicate Cuviosului Onufrie şi hramului mănăstirii.

Preconizâd prezenţa unui număr mare de cetăţeni, care vor participa la manifestările din cele două zile (8-9 septembrie), pentru prevenirea producerii unor fapte antisociale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean face următoarele recomandări participanţilor:
 
-să nu forţeze barierele mobile de restricţionare/limitare a acesului.
-să nu depăşească limitele decenţei în manifestările comportamentale.
-să  aibă permanent în atenţie şi grijă de copiii sau eventualele persoane cu handicap care-i însoţesc.
-să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea misiunilor de asigurare a ordinii publice.
-să se supună indicaţiilor şi restricţiilor împuse de forţele de ordine.
-să aibă în vedere că manifestările obscene şi cele care contravin bunelor moravuri se pedepsec de lege, penal sau contravenţional. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
200

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
201

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
93

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...