Egiptul a deschis publicului Piramida Înclinată de lângă Cairo

Egiptul a deschis publicului Piramida Înclinată de lângă Cairo

Piramida Înclinată din Dahshur a fost deschisă publicului pentru prima dată după 50 de ani, la jumătate de secol de la prima ei explorare, notează BBC.

Egiptul a deschis publicului Piramida Înclinată de lângă Cairo, într-o încercare de a crește veniturile din turism.

Vizitatorii pot acum coborî printr-un tunel lung de 79 de metri pentru a vedea două camere aflate adânc în interiorul structurii.

Piramida, care are o înălțime de 101 metri, se pare că a fost construită în anul 2600 î.e.n. pentru faraonul Sneferu, întemeietorul celei de-a Patra Dinastii.

Structura este diferită față de cele cu care suntem toți obișnuiți: este înclinată.

Inițial piramida ar fi trebuit să arate ca una clasică. Dar construcția a fost ridicată pe un sol moale, astfel că, pentru a rezolva problemele de stabilitate, arhitecții au fost nevoiți să ajusteze unghiul de înclinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Descoperire macabră în centrul orașului

astăzi, 17:00
1280

O femeie de 62 de ani a fost găsită fără suflare pe o bancă în părculeţul de lângă Piaţa Mică. Descoperirea a fost făcută duminică dimineaţă, de oamenii care mergeau la pia...

O familie de botoșăneni își caută un membru al familiei dispărut la Munchen!

astăzi, 12:09
686

O familie din Botoșani a făcut un apel pe rețelele de socializare pentru a-l găsi pe un botoșănean care lucra în zona Munchenului, și care a dispărut acum câteva zile.Botoșăn...

Comunicat PSD Botoșani: “România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

astăzi, 10:35
194

“România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul ...