Drama Club, pe scena Festivalului international de Teatru de la Sibiu!

Drama Club, pe scena Festivalului international de Teatru de la Sibiu!
Trupa de teatru a Colegiului National "A.T. Laurian" Botosani este invitata la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, dupa ce Drama Club a castigat Premiul pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul national de teatru tânăr Ideo Ideis!

"Am castigat pentru al doilea an consecutiv premiul pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul national de teatru tânăr Ideo Ideis, ce se desfăşoară la Alexandria. Odata cu acest premiu am primit invitaţia de a participa pentru a doua oara la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, considerat ca fiind cel mai important festival anual de artele spectacolului din România și al treilea din Europa", a precizat actrita Mirela Nistor, coordonatoarea trupei de teatru Drama Club, cea care a semnat regia spectacolului "La lilieci", premiat la Alexandria.

Anul acesta, timp de 10 zile, la Sibiu sunt anuntate 381 de evenimente, cu 2500 de artisti invitati, din 70 de tari, in 66 locatii.

Trupa de liceeni din Botosani va juca la Sibiu pe data de 15 iunie, la ora 21.00, la Cetatea Cisnadioara.

Premiera spectacolului "La lilieci" a avut loc în 2013 si, spune Mirela Nistor, "este o întâlnire cu spiritul românesc autentic, o apropiere reală de lumea satului care îi prezintă pe români aşa cum au fost dintotdeauna: vii, spirituali, critici, mereu preocupaţi de senzaţional, în toate formele sale".

"La lilieci" este o adaptare după Marin Sorescu
Regia şi scenografia sunt semnate de Mirela Nistor, iar coregrafia de Victoria Bucun.

Distribuţie: Pascariu Codrin, Lazarovici Șerban, Marusac Mădălina, Rusu Bianca, Todirică Lucian, Adomnicăi Diana, Andrici Codruț, Zorilă Alexandra, Hatmanu Diana, Ivancov Florin, Radu Maria, Nistor Paul, Siminiceanu Bogdan, Ilinca Iliescu, Băleanu Sorina, Barbu Ioana, Nimigean Ioana, Daniliuc Alexandra, Pintilie Ioana, Bardan Alexandra, Fantu Paula, Scripcariu Perla, Agavriloae Eduard, Șoptelea Theodor, Surdu David, Poamă-Neagră Raul, Siminiciuc Ionuț, Negură Olivia , Andrieș Oana, Mihalache Mălina, Hodorogea Bianca, Zamfirescu Maria, Ana Baciu, Paula Gireada, Şerban Movilă

Sunet: Ioana Ifrim
Proiecţie: Cristiana Paula

Afis: Fotografie- Razvan Chirila, Grafica- Bogdan Lupascu
Fotografii de Adi Bulboaca
 





Spectacolul a obtinut pana acum numeroase premii:

-Festivalul de teatru "Amfiteatru" ediţia a V-a: Cel mai bun actor în rol secundar (Codrin Pascariu), Cel mai carismatic cuplu de pe scenă (Brumă Mădălina şi Apalaghiei Horia), Premiul special al juriului (Şerban Lazarovici),  Premiul pentru lucru în echipa, Nominalizare pentru cea mai bună actriţa în rol secundar (Maria Radu)

-Festivalul de teatru "Ideo Ideis", ediţia a VIII-a - Trofeul festivalului pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar (Paul Nistor), Nominalizare pentru cel mai bun actor în rol secundar (Şerban Lazarovici), Nominalizare pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Maria Radu)

-Festivalul de artă dramatică pentru liceeni "Radu Stanca", editia a IV-a: Premiul pentru cel mai bun spectacol


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
24

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
161

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
118

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...