Casa Memorială „George Enescu” din Liveni, restaurată cu bani europeni

Casa Memorială „George Enescu” din Liveni, restaurată cu bani europeni

Consiliul Județean (CJ) Botoșani și Muzeul Județean de Istorie vor fi beneficiarii unei finanțări europene pentru reabilitarea unuia dintre cele mai reprezentative obiective de patrimoniu aflate în administrarea Muzeului Județean de Istorie, anunță marți instituția dintâi.

Este vorba despre Casa Memorială „George Enescu” din Liveni care va fi restaurată și consolidată în urma obținerii finanțării europene pentru proiectul Hard - „History and Music – values that bring us together”, accesat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, Prioritatea 2.1. Refacerea siturilor culturale și istorice care îmbunătățesc potențialul transfrontalier al zonei eligibile.

Proiectul are un buget total de 1.365.749,62 euro și a fost obținut în urma parteneriatului dintre Muzeul Județean de Istorie Botoșani în calitate de partener și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova în calitate de aplicant.

Contribuția Uniunii Europene reprezintă 90% (1.229.174,66 euro), din care 424.187,03 euro vor reveni Muzeului Județean Botoșani.

De asemenea, cofinanțarea aferentă Consiliului Județean Botoșani, prin Muzeul Județean de Istorie reprezintă 10%, respectiv 47.131,89 euro.

„Conservarea valorosului patrimoniu istoric cu care am fost binecuvântați reprezintă una dintre datoriile morale pe care le avem noi, ca botoșăneni. Nici un efort nu este prea mare pentru a aduce în fața publicului vizitator obiectivele reprezentative ale culturii botoșănene. Sunt încrezător că proiectul de restaurare a Casei Memoriale George Enescu va fi un real succes iar moștenirea marelui compozitor botoșănean va fi onorată”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătălie pentru democrație la Botoșani: Toată lumea cere renumărarea voturilor din municipiu

astăzi, 15:18
1256

PNL, USR, ALDE dar și candidatul independent Cătălin Silegeanu au cerut renumărarea voturilor la Botoșani.Cătălin Silegeanu a explicat astăzi ce l-a determinat să ceară renumărarea tutu...

Un medic de la Spitalului Județean ”Mavromati” depistat cu coronavirus

astăzi, 13:43
1450

Un nou caz de COVID-19 a fost depistat în rândul cadrelor medicale din Botoșani.Este vorba de un medic de pe Secția ATI a Spitalului Județean ”Mavromati”, care a fost c...

Femei mai tari ca stânca! Cinci femei care au candidat la primăriile din județul Botoșani și-au făcut KO toți adversarii

astăzi, 13:33
1343

Cinci femei din județul Botoșani au arătat că sunt imposibil de bătut și au câştigat alegerile pentru funcţia de primar arată datele centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă....