Botoșănenii sunt invitați la spectacolul unui basm care iese din tipare, oferit de Teatrul „Mihai Eminescu”

Botoșănenii sunt invitați la spectacolul unui basm care iese din tipare, oferit de Teatrul „Mihai Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu” invită botoșănenii duminica, 2 februarie a.c., ora 18:00 la spectacolul de mare succes: „Ivan Turbincă” de Ion Creangă, în regia lui Ion Sapdaru. Scenografia este semnată de către Mihai Pastramagiu, iar coregrafia de către Victoria Bucun.

Dramatizare după povestea omonimă a lui Ion Creangă, spectacolul „Ivan Turbincă” iese din tiparele unui basm obişnuit destinat în exclusivitate copiilor, accentul căzând mai mult pe latura psihologică a evoluţiei relaţiei dintre protagonist şi moarte.

Dorinţa personajului de a „opri timpul” se izbeşte de perspectiva unei veşnicii plictisitoare, astfel încât, finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare de care Ivan Turbincă va fi privat în finalul spectacolului. Episoadele de meditaţie filozofică legate de destinul omenesc sunt alternate frecvent cu scene din inconfundabilul umor al lui Creangă, dar şi cu multiple momente coregrafice şi dansuri cu măşti, specifice folclorului românesc. 

În spectacol au fost distribuiţi actorii: Andreea Moţcu, Alexandra Acalfoae, Mirela Nistor, Lorena-Petronela Chiribuţă, Silvia Răileanu , Alexandru Dobinciuc, Bogdan Horga, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitroaei, Florin Aioniţoaei, Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaei.

Durata spectacolului este de o oră și 30min. Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv), în incinta Shopping Center ( 16.00 - 19.00, de marți până vineri și 11.00 – 13.00, sâmbătă și duminică) și online https://eventbook.ro/hall/teatrul-mihai-eminescu-botosani. Prețul unui bilet este de 30 lei, respectiv de 15 lei - preț redus pentru elevi, studenți și pensionari.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași 2-1! Marius Croitoru, locul 3, în primul sezon de antrenorat! VIDEO

Luni, 24 Februarie 2020
1085

Derby-ul Moldovei s-a jucat luni, de la ora 20:00. Aproximativ 1500 de suporteri au asistat la un derby cu o miză minimă.FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și p...

Tânăr „drogat” cules de pe stradă. Polițiști au chemat ambulanța

Luni, 24 Februarie 2020
713

Polițiștii locali din cadrul serviciului ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.Astfel, vineri, &icir...

Tânăr din județ, amendat pentru o țigară fumată în parc

Luni, 24 Februarie 2020
889

Patrula Poliției locale care acționa în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, a intervenit vineri, în jurul orei 15.50, în parcul de  joacă pentru copii din...