Botoșănenii sunt invitați la spectacolul unui basm care iese din tipare, oferit de Teatrul „Mihai Eminescu”

Botoșănenii sunt invitați la spectacolul unui basm care iese din tipare, oferit de Teatrul „Mihai Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu” invită botoșănenii duminica, 2 februarie a.c., ora 18:00 la spectacolul de mare succes: „Ivan Turbincă” de Ion Creangă, în regia lui Ion Sapdaru. Scenografia este semnată de către Mihai Pastramagiu, iar coregrafia de către Victoria Bucun.

Dramatizare după povestea omonimă a lui Ion Creangă, spectacolul „Ivan Turbincă” iese din tiparele unui basm obişnuit destinat în exclusivitate copiilor, accentul căzând mai mult pe latura psihologică a evoluţiei relaţiei dintre protagonist şi moarte.

Dorinţa personajului de a „opri timpul” se izbeşte de perspectiva unei veşnicii plictisitoare, astfel încât, finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare de care Ivan Turbincă va fi privat în finalul spectacolului. Episoadele de meditaţie filozofică legate de destinul omenesc sunt alternate frecvent cu scene din inconfundabilul umor al lui Creangă, dar şi cu multiple momente coregrafice şi dansuri cu măşti, specifice folclorului românesc. 

În spectacol au fost distribuiţi actorii: Andreea Moţcu, Alexandra Acalfoae, Mirela Nistor, Lorena-Petronela Chiribuţă, Silvia Răileanu , Alexandru Dobinciuc, Bogdan Horga, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitroaei, Florin Aioniţoaei, Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaei.

Durata spectacolului este de o oră și 30min. Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv), în incinta Shopping Center ( 16.00 - 19.00, de marți până vineri și 11.00 – 13.00, sâmbătă și duminică) și online https://eventbook.ro/hall/teatrul-mihai-eminescu-botosani. Prețul unui bilet este de 30 lei, respectiv de 15 lei - preț redus pentru elevi, studenți și pensionari.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
25

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
36

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
91

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...