Artisti botosaneni pe scenele tarii! - VIDEO

Artisti botosaneni pe scenele tarii! - VIDEO

CODRUTA BARARIU

Pe 22 si 23 iulie 2010, la Vatra-Dornei s-a desfasurat a XVI-a editie a Festivalului National de interpretare vocal-instrumentala a muzicii usoare pentru copii si tineret MUZRITM, singura competitie la acest nivel la care regulamentul nu permite folosirea negativului. Au fost prezenti copii de la Palate si Cluburi ale copiilor din Dorohoi, Brasov, Satu-Mare, Arad, Intorsura Buzaului si Vatra Dornei.

Din juriu au facut parte conf.univ.dr. Eugenia Maria Pasca (presedinte de juriu) de la Universitatea de Arte George Enescu Iasi, asist univ.drd. Daniel Dragomirescu (aceeasi universitate), profesor Ilie Aurelian Zugrav, de la Colegiul Ciprian Porumbescu Suceava, prof. Vasile Morosan (Clubul copiilor Vatra -Dornei) si Doru Bighiu, directorul muzical de la Radio Orion.

În urma jurizării, premiile revenite micilor artisti din judeţul Botoşani, la secţiunea solişti, sunt următoarele: categoria preşcolari - Amina Georgiana (locul I); categoria I-IV - Eduard Pintilei (locul I), Miruna Mihai (locul II). La categoria V-VIII: Codruţa Barariu (locul I), Laura Macoviciuc (locul II) şi Andreea Lepărdă (locul III).

La secţiunea grupuri, Voces Dorohoi, sub conducerea profesorului Paul Ciprian Mihai, a obtinut de asemenea Locul I.

 

O vara muzicala pentru Codruta!

Codruta Barariu, din Dorohoi, a obtinut Locul 1 la categoria ei de varsta, interpretand piesa "Pentru ea", muzica Ion Aldea Teodorovici, text Grigore Vieru.

Premiul Codrutei vine la o luna dupa ce la un alt festival national de muzica a urcat pe podium, dorohoianca obtinuand la Locul II la Festivalul Glasul sperantelor, desfasurat in perioada 18-20 iunie, la Techirghiol. Din juriul competitiei au facut parte compozitorii Nicolae Caragia, Virgil Popescu, Dan Dimitriu, poeta Carmen Aldea-Vlad, Codruta Barariu fiind cea mai mica concurenta la categoria ei de varsta (13-16 ani).

Codruta Barariu s-a nascut pe 24 ianuarie 1997 si este eleva a Liceului de Artă Ştefan Luchian Botoşani, unde studiază pianul şi flautul. A absolvit Scoala Populara de Arta (sectia canto clasic) Botosani si este membră a Clubului de Excelenţă din cadrul Fundaţiei "Dan Voiculescu" – Bucureşti din anul 2008. In prezent, esze membra a Grupului VOCES, la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi, instructor Paul-Ciprian Mihai.
 
In luna mai a acestui an, a facut parte din delegatia oficiala a municipiului Dorohoi la "Intalnirile prieteniei" care au avut loc in Cholet-Franta, participand ca solista si componenta a grupului Voces.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acesta a fost ultimul weekend călduros. ANM anunță precipitații iar vremea se va răci

Duminică, 20 Septembrie 2020
771

Începând de săptămâna viitoare vremea se va schimba și vor urma ploi de toamnă. Practic acesta a fost ultimul weekend călduros. Nu vor mai fi temperaturi de vară, dar totuși v...

Rezultate LOTO 6 din 49. Numerele extrase duminică, 20 septembrie

Duminică, 20 Septembrie 2020
245

Duminică, 20 septembrie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc.Iată care sunt numerele câștigătoare la extragerea loto de duminică, 20 se...

Artista Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi ziua de naștere. La mulți ani!

Duminică, 20 Septembrie 2020
317

Una din cele mai cunoscute artiste din România, Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi, ziua de naștere. Cariera Laurei Lavric, născută în satul Costișa la 20 septembrie 1946 (comuna ...