Artisti botosaneni pe scenele tarii! - VIDEO

Artisti botosaneni pe scenele tarii! - VIDEO

CODRUTA BARARIU

Pe 22 si 23 iulie 2010, la Vatra-Dornei s-a desfasurat a XVI-a editie a Festivalului National de interpretare vocal-instrumentala a muzicii usoare pentru copii si tineret MUZRITM, singura competitie la acest nivel la care regulamentul nu permite folosirea negativului. Au fost prezenti copii de la Palate si Cluburi ale copiilor din Dorohoi, Brasov, Satu-Mare, Arad, Intorsura Buzaului si Vatra Dornei.

Din juriu au facut parte conf.univ.dr. Eugenia Maria Pasca (presedinte de juriu) de la Universitatea de Arte George Enescu Iasi, asist univ.drd. Daniel Dragomirescu (aceeasi universitate), profesor Ilie Aurelian Zugrav, de la Colegiul Ciprian Porumbescu Suceava, prof. Vasile Morosan (Clubul copiilor Vatra -Dornei) si Doru Bighiu, directorul muzical de la Radio Orion.

În urma jurizării, premiile revenite micilor artisti din judeţul Botoşani, la secţiunea solişti, sunt următoarele: categoria preşcolari - Amina Georgiana (locul I); categoria I-IV - Eduard Pintilei (locul I), Miruna Mihai (locul II). La categoria V-VIII: Codruţa Barariu (locul I), Laura Macoviciuc (locul II) şi Andreea Lepărdă (locul III).

La secţiunea grupuri, Voces Dorohoi, sub conducerea profesorului Paul Ciprian Mihai, a obtinut de asemenea Locul I.

 

O vara muzicala pentru Codruta!

Codruta Barariu, din Dorohoi, a obtinut Locul 1 la categoria ei de varsta, interpretand piesa "Pentru ea", muzica Ion Aldea Teodorovici, text Grigore Vieru.

Premiul Codrutei vine la o luna dupa ce la un alt festival national de muzica a urcat pe podium, dorohoianca obtinuand la Locul II la Festivalul Glasul sperantelor, desfasurat in perioada 18-20 iunie, la Techirghiol. Din juriul competitiei au facut parte compozitorii Nicolae Caragia, Virgil Popescu, Dan Dimitriu, poeta Carmen Aldea-Vlad, Codruta Barariu fiind cea mai mica concurenta la categoria ei de varsta (13-16 ani).

Codruta Barariu s-a nascut pe 24 ianuarie 1997 si este eleva a Liceului de Artă Ştefan Luchian Botoşani, unde studiază pianul şi flautul. A absolvit Scoala Populara de Arta (sectia canto clasic) Botosani si este membră a Clubului de Excelenţă din cadrul Fundaţiei "Dan Voiculescu" – Bucureşti din anul 2008. In prezent, esze membra a Grupului VOCES, la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi, instructor Paul-Ciprian Mihai.
 
In luna mai a acestui an, a facut parte din delegatia oficiala a municipiului Dorohoi la "Intalnirile prieteniei" care au avut loc in Cholet-Franta, participand ca solista si componenta a grupului Voces.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
90

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1253

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
443

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...