Un jurnalist din Botoșani se luptă pentru a învinge o boală necruțătoare

Un jurnalist din Botoșani se luptă pentru a învinge o boală necruțătoare

Cunoscutul jurnalist Radu Doruleț, care a lucrat peste 15 ani în principalele instituții media din Botoșani, a fost diagnosticat cu o boală rară, iar acum are nevoie de susținere financiară pentru a putea beneficia de tratament.

Botoșăneanul în vârstă de 50 de ani, care în prezent este consilier în Ministerul Afacerilor Interne, suferă de scleroză laterală amiotrofică (SLA), o boală neurodegenerativă progresivă care implică afectarea atât a neuronului motor central, cât și a celui periferic.

Diagnosticul a fost pus în urma unor investigații care au durat aproape șase luni și au fost făcute de medici specialiști de la mai multe clinici din București. Pentru a face ca evoluția bolii să fie întârziată, Radu Doruleț are nevoie de susținere financiară pentru procurarea unui medicament și tratament de specialitate.

Medicamentul, care este unul intravenos, se numește Edaravone și se vinde sub numele de marcă Radicava și Radicut. Tratamentul, pe o perioada de șase luni, costa cel puțin 15.000 de euro, dar medicamentul este procurat de la producătorul japonez.

Radu Doruleț nu dispune de acești bani și poate fi ajutat prin intermediul Asociației „Salvează o inimă”, al cărei președinte este Vlad Plăcintă.

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele de familie -DORULEȚ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
1123

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
2880

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
838

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...