„Scut” al mamelor pentru Secția de Pediatrie din Botoșani. „Avem șansa să dăm o mână de ajutor comunității din care facem parte!”

„Scut” al mamelor pentru Secția de Pediatrie din Botoșani. „Avem șansa să dăm o mână de ajutor comunității din care facem parte!”

O tânără din municipiul Botoşani a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea personalului medical și dotarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean „Mavromati”. 

Campania, demarată de către Roxana Anițoiu, se derulează cu ajutorul Melaniei Medeleanu și al Asociaţiei „ZI de BINE”, sub genericul „Scut pentru spitalul meu”.

„Avem șansa să dăm o mână de ajutor comunității din care facem parte! Să facem împreună scut pentru Spitalul de Copii Botoșani! Când ești mamă, dobândești niște puteri despre  care nu știai că le ai, dar și niște frici care nu existau înainte. Gândul din zilele acestea este ca totul să le fie bine copiilor noștri.  Acum avem șansa să ne implicăm, să ne protejăm eroii în halate albe, iar ei vor avea grijă de lucrul cel mai de preț pentru noi: copiii. Copiii noștri merită să fie protejați, să fie consultați de medici corect echipați, în secții dezinfectate. Alătură-te și tu demersului nostru și hai să facem împreună să fie bine și să contribuim la un mediu sigur. Împreună!”, este mesajul transmis de către Roxana Aniţoiu, inițiatorul campaniei.

În urma discuțiilor cu personalul medical al Spitalului de Copii, aceasta a concluzionat că unitatea are nevoie de: combinezoane impermeabile (5.000 de bucăţi), măști de unică folosinţă (18.000 de bucăţi), măști cu filtru N95/FFP2 (1.700 de bucăţi), ochelari de protecţie (700 de bucăţi), scut față/vizier (650 de bucăţi), halate de unică folosinţă (17.000 de bucăţi), mănuşi de unică folosinţă (21.000 de bucăţi).

„E necesarul de care are nevoie, ca de aer, Secția de Pediatrie a Spitalului Botoşani în lupta cu COVID-19 (lista am cerut-o și am primit-o, de la fiecare șef de secție din cadrul secției). Toate donațiile se transformă în echipamente care ajung exclusiv la Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Botoșani”, a mai subliniat Roxana Aniţoiu.

Printre cei care au donat deja se numără şi Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului Botoșani.

Am făcut o donaţie Asociaţiei Zi de Bine, care îşi propune să doteze Secţia de Pediatrie a Spitalului Mavromati cu toate cele necesare pentru medicii de acolo pentru că şi ei au nevoie de protectie! Vă rog şi pe voi să donaţi pentru a trece cu toţii de această grea încercare! Felicitări pentru initiaţivă, Roxana Aniţoiu!”, a scris pe Facebook Cosmin Andrei.

Cei care au posibilitatea și doresc să doneze, o pot face accesând acest link.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
23

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
81

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
41

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...