„Scut” al mamelor pentru Secția de Pediatrie din Botoșani. „Avem șansa să dăm o mână de ajutor comunității din care facem parte!”

„Scut” al mamelor pentru Secția de Pediatrie din Botoșani. „Avem șansa să dăm o mână de ajutor comunității din care facem parte!”

O tânără din municipiul Botoşani a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea personalului medical și dotarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean „Mavromati”. 

Campania, demarată de către Roxana Anițoiu, se derulează cu ajutorul Melaniei Medeleanu și al Asociaţiei „ZI de BINE”, sub genericul „Scut pentru spitalul meu”.

„Avem șansa să dăm o mână de ajutor comunității din care facem parte! Să facem împreună scut pentru Spitalul de Copii Botoșani! Când ești mamă, dobândești niște puteri despre  care nu știai că le ai, dar și niște frici care nu existau înainte. Gândul din zilele acestea este ca totul să le fie bine copiilor noștri.  Acum avem șansa să ne implicăm, să ne protejăm eroii în halate albe, iar ei vor avea grijă de lucrul cel mai de preț pentru noi: copiii. Copiii noștri merită să fie protejați, să fie consultați de medici corect echipați, în secții dezinfectate. Alătură-te și tu demersului nostru și hai să facem împreună să fie bine și să contribuim la un mediu sigur. Împreună!”, este mesajul transmis de către Roxana Aniţoiu, inițiatorul campaniei.

În urma discuțiilor cu personalul medical al Spitalului de Copii, aceasta a concluzionat că unitatea are nevoie de: combinezoane impermeabile (5.000 de bucăţi), măști de unică folosinţă (18.000 de bucăţi), măști cu filtru N95/FFP2 (1.700 de bucăţi), ochelari de protecţie (700 de bucăţi), scut față/vizier (650 de bucăţi), halate de unică folosinţă (17.000 de bucăţi), mănuşi de unică folosinţă (21.000 de bucăţi).

„E necesarul de care are nevoie, ca de aer, Secția de Pediatrie a Spitalului Botoşani în lupta cu COVID-19 (lista am cerut-o și am primit-o, de la fiecare șef de secție din cadrul secției). Toate donațiile se transformă în echipamente care ajung exclusiv la Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Botoșani”, a mai subliniat Roxana Aniţoiu.

Printre cei care au donat deja se numără şi Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului Botoșani.

Am făcut o donaţie Asociaţiei Zi de Bine, care îşi propune să doteze Secţia de Pediatrie a Spitalului Mavromati cu toate cele necesare pentru medicii de acolo pentru că şi ei au nevoie de protectie! Vă rog şi pe voi să donaţi pentru a trece cu toţii de această grea încercare! Felicitări pentru initiaţivă, Roxana Aniţoiu!”, a scris pe Facebook Cosmin Andrei.

Cei care au posibilitatea și doresc să doneze, o pot face accesând acest link.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Să nu ne uităm eroii!

astăzi, 15:18
193

Comunicat:Ziua Eroilor, zi de mare însemnătate pentru toți românii, sărbătorită în fiecare an în aceeași zi cu o mare sărbătoare creștină, Înălțarea Domn...

Liderii administrației de stat de la Botoșani au depus astăzi o jerbă de flori în Cimitirul eroilor- Pacea

astăzi, 14:15
276

Respectând regulile de distanțare fizică, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, împreună cu subprefectul județului, Rodica Zelincă, reprezentanții Guvernului în teritor...

Simbolul României privește iar maiestos de pe culmi: Mugetele zimbrilor se aud din nou în Munții Făgărașului

astăzi, 13:51
207

Mugetele zimbrilor se aud din nou în Munții Făgărașului după ce în cadrul unui proiect european, Fundaţia Conservation Carpathia a pus în libertate primii opt zimbri din progra...