O femeie cu cinci copii din Botoșani își duc traiul într-un grajd, pentru că tatăl le-a incendiat locuința

O femeie cu cinci copii din Botoșani își duc traiul într-un grajd, pentru că tatăl le-a incendiat locuința

Oana Roxana Râmbu este o tânără mamă din satul Cotârgaci, comuna Roma, județul Botoșani, care își crește cei cinci copilași în condiții greu de imaginat, fără posibilitatea de a le oferi măcar strictul necesar de care au nevoie. Viața sa nu a fost tocmai ușoară pentru tânăra mamă iar zilele i-au fost uneori numărate din cauza primului soț.

Acesta a căzut în patima alcoolului iar viața femeii și a celor patru prunci s-a transformat într-un coșmar. Bătăile zilnice, până la leșin, a determinat femeia să lase trecutul în urmă și să se mute la mama sa. Însă aici condițiile de trai erai mai dure, însă a avut liniște măcar pentru o perioadă. După ceva timp, fostul soț i-a căutat și aici iar șirul bătăilor a continuat fără, mama fiind nevoită să-și ia copiii și să se adăpostească în casa fratelui ei.

De parcă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, bărbatul a incendiat intenționat casa femeii, locul unde tânăra mamă încerca din răsputeri să-și crească copilașii. Timpul a trecut dar rănile au rămas iar mamă s-a decis să-și refacă viața alături de Cozmin, un tânăr ce i-a fost scos în cale de Dumnezeu.

Așa a venit pe lume cel de-al cincilea copil dar condițiile în care trăiesc nu s-au schimbat deși părinții fac tot ce le stă în putință pentru a le oferi copiilor un trai decent. Familia se adăpostește într-o cameră în fostul grajd, construită din mila localnicilor. Cele șapte suflete au nevoie de ajutorul semenilor, iar cei care pot dona alimente, articole de îmbrăcăminte sau scutece pentru copii, o pot face prin contactarea lui daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” din Botoșani.

Iată și povestea de viață a tinerei mame prezentată de Daniel Câșlariu:

„Astăzi am ajuns in comuna Roma satul Cotârgaci la o tânără care are o poveste de viață parca desprinsă din filmele de groaza. Râmbu Oana Roxana a fost măritată 14 ani si are 4 copii. Problemele au început când a născut cel de-al patrulea copil și tatăl a început sa ia calea alcoolului și de acolo certuri și bătăi primite de mamă. După un timp, mama a îndrăznit și a fugit împreună cu copiii la casa bătrânească a părinților săi dar, din păcate, și aceasta stătea să se dărâme.

Cu mai multe eforturi, mama Oana a reușit să reconstruiască căsuța bătrânească unde spera că va avea liniște cu copiii, dar acest lucru nu a fost posibil. Soțul ei venea deseori în stare de ebrietate și o bătea până o lasă leșinată în fața copiilor. Ultima data când mama a fost bătută și lăsată într-o baltă de sânge, a sunat la politie reclamându-l, dar după doar câteva ore a fost lăsat să plece. Speriata, mama Oana a luat copiii și a plecat la fratele său deoarece se temea că fostul soț va veni peste ea și o va agresa din nou.

Cum un necaz nu vine niciodată singur, mama Oana a primit un telefon și i s-a spus ca fostul soț i-a dat foc la casă. Așa că, în plina iarna,  s-a trezit pe drumuri împreună cu copiii. Spre norocul ei, unor oameni din sat li s-a făcut mila si i-au făcut o cameră în fostul grajd ca să poată sta cu copiii. După trei ani de zile și încă o căsătorie eșuată, în viața ei a apărut Cozmin, un tânăr care în ciuda faptului ca Oana avea patru copii, a acceptat-o.

În noua familie a venit pe lume al cincilea copilaş. Cozmin muncește de dimineața pana seara pentru a le oferi cele necesare copiilor, in ciuda faptului ca nu sunt ai lui. Din păcate, cei doi tineri și cei cinci copii stau într-o singura camera din acel grajd. Locuința lor nu este racordată la rețeaua electrică. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți în speranța că va dori cineva să le dea o mână de ajutor cu ceva alimente, hăinuțe, pampers mărimea 3 si 5”, a transmis Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” din Botoșani.

Cum puteți ajuta:

Baiat 7 ani (32 nr papuci)

Fata 4 ani (23 nr papuci)

Fata 2 ani si jumătate (23 nr papuci)

Băiat 1 an și trei luni (21 nr papuci)

Fetita Ariana de doar o luna și jumătate.

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22.

Cu specificația Oana.

https://www.paypal.com/paypalme/AsociatiagrupcivicBotoșani.

(Anca Savel)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
250

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
2153

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
711

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...