O familie din Botoșani, racordată la curent după 21 de ani, datorită unui ONG

O familie din Botoșani, racordată la curent după 21 de ani, datorită unui ONG

S-a făcut lumină în sufletele și în casa a trei frățiori din județul Botoșani, care au trăit până acum în întuneric, în căminul părintesc. Locuința le-a fost racordată la energie electrică, cu ajutorul unor tineri inimoși.

De 21 de ani, de când fusese ridicată, trei generații ale familiei sărmane văzuseră doar strălucire de lumânare înăuntru. Bunica, mama și copiii sunt acum fericiți. Cel mai bucuros e copilul cel mare. La șapte ani, va putea face școală online, de acum.

Casa în care locuiesc Mihaela și cei trei copii, de patru, șase și șapte ani, nu a fost racordată niciodată la electricitate, din cauza sărăciei.

Femeia din comuna Vârfu Câmpului îi crește cu greu pe cei mici și se descurcă doar cu ajutorul mamei sale. La rândul său, bunicul copiilor muncește în străinătate. Și tatăl celor trei frați este plecat din țară, însă el nu le-a mai dat niciun semn de multă vreme.

La începutul acestei luni, Darius, băiatul cel mare, ajuns școlar în clasa zero, visa cu ochii deschiși să poată face carte.

Darius a spus, într-un interviu acordat Știrilor ProTV,  că dorința lui cea mai mare este să aibă curent electric și să își facă temele cu mama și cu bunica.

După ce a văzut la știri povestea lui Darius și a familiei sale, un tânăr din Botoșani, președinte al unui ONG, a făcut mari eforturi, ca să aducă bucurie în toată familia, în prag de iarnă. După zile întregi petrecute pe drumuri după avize și donații, a reușit să strângă o parte din suma pentru racordarea la electricitate a casei. Compania de profil a suportat apoi restul cheltuielii.

„Suntem fericiți, și ei și eu. Este electricitate pentru prima oară la noi în casă. Banii nu ne-au ajuns niciodată ca să ne putem trage curent electric. Cam 50.000 de lei. Nici nu visam la suma asta”, a spus Mihaela Halici, mama copiilor.

Ajutorul a venit din partea societății civile, prin eforturile Grupului Civic.

„Am văzut acești copii minunați, care în anul 2020 nu au măcar un bec în casă. Le-am pus parchet și rigips pe pereți. Am vrut să le creez condiții decente măcar într-o cameră”, a precizat Daniel Câșlariu, președintele asociației din Botoșani, pentru ProTV.

Călin Abrahamfi, angajat companie de furnizare a energiei electrice, opiniază că „Ei rămân la fel de inocenți, de buni și de senini și acum se vede mult mai bine strălucirea din ochii lor și bunătatea”.

Odată cu lumina din casă, Darius a primit cadou și o tabletă. Așa că i s-a împlinit cea mai mare dorință, de a nu mai lipsi nicio oră de la școală.

Videoclipul este disponibil aici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A încetat din viață Oana Ștefănescu, remarcabilă actriță a Teatrului Odeon

astăzi, 12:06
126

Oana Ştefănescu, actriţă a Teatrului Odeon mai bine de trei decenii, a murit la vârsta de 60 de ani, a anunţat instituţia într-un comunicat. Actriţa a murit în seara de 23 ian...

Tradițiile românilor: 25 ianuarie, Sfântul Ierarh Grigorie Teologul

astăzi, 08:14
396

Conform calendarului creștin – ortodox, Sfântul Grigorie (329-390) este sărbătorit în fiecare an pe data de 25 ianuarie.Sfântul Grigorie s-a născut la Nazianz, un oras ...

A început vaccinarea anti-Covid a angajaților Kaufland

astăzi, 08:01
496

Reprezentanții  lanțului de magazine Kaufland au anunțat că a început vaccinarea celor circa 15.000 de angajați.„Începând de astăzi (nr. marți, 19 ianuarie), ec...