FOTO: Deținuții din Botoșani au participat la acțiuni de binefacere, în spiritul Sărbătorilor de iarnă

FOTO: Deținuții din Botoșani au participat la acțiuni de binefacere, în spiritul Sărbătorilor de iarnă

Nașterea Domnului a fost vestită în unitatea de detenție de grupuri de colindători formate din reprezentanți ai Asociației Bărbaților Creștini, ai Bisericii „Betel”, Limanuri Bune, „Vestea Bună”, elevi ai Liceului Filadelfia Suceava, 11 copii cu măsură de plasament în cadrul Complexului de case de tip familial „Sf. Mina” Botoșani, deținuți custodiați, precum și cadrele unității, care au umplut de emoție și bucurie sufletele celor prezenți.

„În scopul creșterii sentimentului de apartenență la comunitate şi de dezvoltare a comportamentului altruist, atât cadrele unității, cât și persoanele aflate în custodie, au participat la o campanie umanitară care a prevăzut achiziționarea de alimente de bază și fructe, care au fost donate persoanelor vârstnice din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Leorda”

, a precizat Anna Rotariu, purtător de cuvânt al Penitenciarului din Botoșani.

De asemenea, ca urmare a apelului lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani, cadrele unității care au răspuns pozitiv prin donare de sânge, dar și prin donare de jucării, hăinuțe și sume de bani, au făcut posibil ca, în prag de sărbători, să aducă un strop de bucurie pentru cinci familii din localitățile Plopenii Mari, Ungureni, Borzești și Unțeni.

Participarea deținuților la acest gen de activități de promovare a tradiţiilor şi a obiceiurilor de iarnă contribuie la cunoaşterea semnificaţiilor moral religioase ale acestora și la valorizarea unor norme creştine.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sentință definitivă în cazul primarului orașului Botoșani și a altor persoane din conducerea municipalității. Achitări în linie în dosarul „Uvertura Mall”

astăzi, 18:36
15

Primarul municipiului Botoșani și alte persoane aflate în conducerea municipalității au fost achitați în dosarul Uvertura Mall, deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) &i...

DSP despre coronavirus: la Botoșani nu a fost încă necesară dispunerea măsurii de carantină

astăzi, 15:53
294

Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani a anunțat astăzi că toate persoanele care revin în România din China, sau anumite regiuni ale Italiei, sunt chestionate la intrarea pe t...

29 februarie 2020: „Ziua porților deschise” în toate unitățile de învățământ de la Botoșani

astăzi, 15:32
131

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat astăzi că în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, care școlarizează clase de învă...