De luni, UPU și Maternitatea vor avea tuneluri de decontaminare, donate de către un antreprenor botoșănean

De luni, UPU și Maternitatea vor avea tuneluri de decontaminare, donate de către un antreprenor botoșănean

Antreprenorul botoșănean Mihaela Stoiciuc, managerul Micha Kids, a achiziționat și a donat două tuneluri de decontaminare Maternității și Unității de Primiri Urgențe ale Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”. Acestea conțin sprinklere pentru soluție dezinfectantă, lămpi de sterilizare, tăvi cu soluție dezinfectantă, toate fiind omologate.

Dotările vor fi recepționate și vor fi instalate luni, potrivit Mihaelei Stoiciuc.

„Donația vine din partea Mischa Kids în semn de dragoste și respect pentru cadrele medicale botoșănene și pentru toți botoșănenii, indiferent de vârstă, din dorința de a eficientiza eforturile uriașe de stopare a pandemiei depuse de toată lumea în această perioadă. Împreună vom reuși. Solidaritatea e cuvântul cheie”, a subliniat Stoiciuc.

Antreprenorul a punctat, însă, că situația din spitalele românești este precară la capitolul dotărilor și al echipamentelor, cadrele medicale având urgentă nevoie de obiectele sanitare imperative în lupta cu virusul Covid.

„În sistemul medical actual nu este prevăzut minimul de protecție. Nu mai menționăm lipsa totală a stocurilor de materiale de protecție, lipsă datorată absenței fondurilor, neglijențelor manageriale și, nu în ultimul rând, indolenței unor politicieni care nu și-au făcut treaba. Sistemul medical românesc este exact așa cum bine îl cunoaștem toți - conceput, construit și majoritar dotat de pe vremea comunismului oficial. Puține sunt schimbările aduse în ultimii 30 de ani.

Deși oameni bine intenționați au fost, au atras atenția, au propus soluții, ei au fost reduși brutal la tăcere. După discuții cu cadre medicale din mai multe țări, inclusiv din Botoșani, am ajuns la concluzia că este necesară o zona de decontaminare la intrarea/ieșirea din spitale. Această zonă acționează că un filtru și nu permite “plimbarea” microbilor de afară în zona izolată sau invers, din zona izolată afară. 

Gândiți-vă la următorul exemplu - un însoțitor aduce un pacient. Intră, indiferent de unde vine, în spital - poate aduce pe încălțări sau chiar pe haine virusul luat cu numai 2 minute înainte. Sau intră în spitalul care gestionează virusul, dar la ieșire nu garantează nimeni că nu îl ia cu el mai departe. Și mă refer aici la paramedici sau escorte poliție care au obligația să acționeze rapid. Această zonă de decontaminare sterilizează la intrare și la ieșire, nelăsând virusul să se plimbe”, a explicat Stoiciuc într-o postare pe Facebook.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

Marţi, 2 Iunie 2020
232

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

Marţi, 2 Iunie 2020
461

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

Marţi, 2 Iunie 2020
358

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...