Începe canibalizarea în PSD. Lideri importanţi cer capul Vioricăi Dăncilă

Începe canibalizarea în PSD. Lideri importanţi cer capul Vioricăi Dăncilă

Practica partidelor socialiste de ași executa liderii după pierderea alegerilor vor duce și la o “execuție” publică a Vioricăi Dăncilă, pe care nu o vom mai vedea prea mult pe eșichierul politic. După ce a obținut cele mai slabe rezultate din istoria PSD într-un tur prezidențial,  liderul socialist trăiește în aceste zile cele mai complicate momente de la intrarea sa în PSD.   

Pentru început, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a cerut urgent „măsuri radicale” după alegerile prezidenţiale. „Demisia sau Congres, alte soluții nu avem”, spune acesta despre conducerea partidului. Bădălău menționează de regândirea „tuturor liniilor partidului”. Afirmațiile acestuia vin după ce și Marcel Ciolacu (PSD Buzău) dar și apropiatul lui Paul Stănescu au susținut că la PSD conducerea trebuie să plătească pentru dezastrul de la alegeri.

„Trebuie să facem o analiză serioasă la toate structurile şi e momentul să luăm totuşi măsuri radicale, să nu mai peticim. De 3 ani de zile tot peticim, ascundem deficiente şi ne-a adus aici. Trebuie să ne asumăm fiecare responsabilităţile şi să încercăm să recâştigăm încrederea romanilor. PSD a luat foarte multe măsuri bune pentru ţara, e un partid proeuropean, un partid deschis, dar am avut probleme mari cu partea umană, cu partea conducerii de a mobiliza, o comunicare efectuoasa şi asta trebuie nu îmbunătăţit, ci reformat. Trebuie regândite absolut toate liniile partidului”, a zis Bădălău, luni.

Excepție făcând liderii regionali ai PSD din zona Moldovei, liderii din celelalte județe ale României, susțin că PSD trăiește un adevărat dezastru, și are nevoie de un nou început.

 „Cred că cei care au condus campania trebuie să aibă bărbăţia să şi-o asume. Trebuie să avem curajul să decidem. Nu mai putem funcţiona aşa, de azi pe mâine, să punem oameni care nu cunosc organizarea şi modul de a face politica”, a spus și Marcel Ciolacu.

„Demisia sau alegeri în Congres, alte soluţii nu avem. Sunt bulversat, m-am uitat pe rezultatele din ţară şi PSD trebuie să aibă un nou început, asta e clar”, a mai indicat Badalau, întrebat despre ce înseamnă asumarea rezultatelor de cei care au condus campania PSD.

Șu un alt deputat PSD cere demisia Vioricăi Dăncilă. Liviu Pleșoianu este un alt deputat ce consideră necesară demisia fostului premier. Această decizie vine imediat după ce a aflat că Gabriel Oprea este vicepreședinte PSD și membru CEX.

”Dăncilă, DEMISIA! În seara turului II al prezidențialelor din 2009, Coldea, Maior și Kovesi mergeau în sufrageria lui Oprea. În seara turului II al prezidențialelor din 2019, Oprea a mers în sufrageria PSD! Așa ceva e de netolerat! Oprea a fost băgat pe șest de Dăncilă în CEx! E vicepreședinte PSD și are drept de vot! Dăncilă, du-te!”, arată Liviu Pleșoianu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
16

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
32

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...