"Am mai tăiat mulţi copaci care erau pericol public. Cetățenii ne-au făcut plângeri!"

"Am mai tăiat mulţi copaci care erau pericol public. Cetățenii ne-au făcut plângeri!"

Vremea schimbătoare a făcut prăpăd în unele zone ale ţării, printre județele afectate de vijelii puternice numărându-se și Botoşaniul, unde meteorologii au anunțat pe timpul zilei de luni cod portocaliu de vânt puternic. Rafelele au doborât copaci şi au lăsat localităţi fără curent electric. 

În judeţul Botoşani a fost cod portocaliu de vânt puternic pentru câteva ore. Un copac bătrân s-a prăvălit în Botoşani peste un bloc şi a spart geamurile unui apartament. “Eram în casă. Soţia a fost de noapte şi am sărit ca arşi din pat. Am asigurare, dar când o să vină cei de la asigurări să îmi facă apartamentul?! Trebuie să scot eu bani din buzunar”, spune proprietarul, potrivit stirileprotv.ro.

Reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă spun, potrivit sursei citate, că au mai intervenit şi în trecut în zonă, însă nu au fost lăsaţi să taie toţi copacii cu probleme. “Am mai tăiat mulţi copaci care erau pericol public, dar am întâmpinat tot felul de obstacole din cauza cetăţenilor care nu ne dădeau voie să ne facem treaba şi ne-au făcut plângeri”, a declarat pentru stirileprotv.ro Sorin Curcă, şef SVSU Botoşani.

De marți este aşteptată o răcire bruscă în toate zonele ţării. Aceasta răcire bruscă a vremii este cauzată de un val de aer rece, care provine din nordul Oceanului Altantic, a traversat Europa Centrală şi luni seară ajunge şi în România.

Vezi și Botoșani: Copacii căzuți din cauza vântului au produs pagube în cartiere! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mihaela Huncă: „Am votat în Camera Deputaților pentru dublarea alocației pentru copii. Guvernul nu mai poate amâna hotărârea Parlamentului. Copiii și familiile românilor au nevoie de bani acum, mai mult decât oricând! ”

astăzi, 09:44
20

Veste bună pentru copiii și părinții din România! Dublarea alocaţiilor, trebuie să intre în linie dreaptă după ce Parlamentul a respins amânarea introdusă de Guvern.De d...

Se caută un nou director la o instituție de sănătate din Botoșani

astăzi, 09:15
83

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a scos la concurs postul de director general la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani.Termenul limită pentru depunerea dosareor de &i...

La apariția unui caz de coronavirus într-un hotel sau restaurant, se închid doar secţiunile afectate

astăzi, 09:09
91

În cazul apariţiei de cazuri de infectare cu noul coronavirus într-un hotel sau restaurant, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci...