Orban curăță ministerele de pesediști! Până acum a dat afară aproape 90 de ”clienți” PSD!

Orban curăță ministerele de pesediști! Până acum a dat afară aproape 90 de ”clienți” PSD!

După ce PSD a pierdut Executivul, apropiații pesediștilor cad, rând pe rând, pe capete. Ludovic Orban a dat afară aproape 90 de oameni angajați de PSD. Printre ultimii dați afară, Olguța Vasilescu, care încă figura drept consilier al primi-ministrului.

Aproximativ 90 de angajaţi pe funcţii de demnitate publică în cadrul Guvernului au fost eliberaţi din funcţii până în prezent de către premierul Ludovic Orban, a anunţat şeful Cancelariei, Ionel Dancă, explicând că este vorba despre funcţii care "au fost, de fapt, nişte sinecuri politice pentru clientela de partid al PSD".

"Până în prezent cred că sunt aproximativ 90 de eliberări din funcţii a unor persoane care ocupau funcţii de demnitate publică în cadrul Guvernului României. Sunt funcţii numite politic şi în urma demiterii Guvernului Dăncilă este un gest absolut normal de eliberare a lor din funcţie pentru că nu reprezintă noua viziune a Guvernului şi noul program de guvernare al Partidului Naţional Liberal, la care se adaugă motive legate de modul în care aceştia au înţeles să-şi exercite funcţiile respective. Sunt funcţii politice care evident la orice schimbare de guvern sunt supuse acestui regim, fie la cerere, fie la solicitarea premierului de eliberare din funcţie. Facem curăţenie după PSD în administraţia publică în ceea ce priveşte numirile politice", a afirmat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, miercuri, la finalul şedinţei executivului.

Reprezentantul Guvernului a precizat că "multe dintre aceste funcţii au fost, de fapt, nişte sinecuri politice pentru clientela de partid al PSD”, arătând că Guvernul liberal a promis că va "face curăţenie în această privinţă”.

"Aşa cum bine ştiţi, primul ministru al României, domnul Ludovic Orban, face febră musculară la capitolul eliberări din funcţii”, a adăugat Dancă.

Printre cei eliberaţi din funcţii se numără fostul ministru al Muncii Olguţa Vasilescu, fiul fostului premier Adrian Năstase, Andrei Năstase, fiul liderului PSD Vaslui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu.

Următorul pas este demiterea prefecților și subprefecților, despre care se vorbește de mai bine de o săptămână, dar în privința cărora încă nu s-a luat nici o decizie. Toți stau cu bagajele făcute și își fumează în aceste zile probabil ultima țigară pe scaunele din administrația de stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Cu colindul prin străini

Miercuri, 11 Decembrie 2019
261

Publicăm astăzi o altă poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției. “Sunt Stefania Vasile, poet,și am fost invitată de o prietenă să vă trimit câteva dintre versu...

USR Botoşani își cere scuze de la rromii din Botoșani și promite să le refacă Centrul Istoric

Miercuri, 11 Decembrie 2019
636

Uniunea Salvaţi România Botoşani și-a cerut astăzi scuze oficial, într-un comunicat de presă, față de rromii de la Botoșani și a anunțat că au un proiect prin care vor reface &i...

Bărbat în stare gravă, după ce a fost acroșat cu mașina. Autorul a modificat locul accidentului

Miercuri, 11 Decembrie 2019
1649

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Botoşani, a ajuns la Urgențe, după ce a fost acroșat de un autoturism, pe strada Primăverii din localitate, miercuri seară.Aces...