Municipalitatea caută noi soluții pentru finanțarea sportului din Botoșani

Municipalitatea caută noi soluții pentru finanțarea sportului din Botoșani

Începând din acest an, autoritățile locale iau în calcul o nouă variantă de finanțare a cluburilor și activităților sportive. În momentul de față, cluburile nu beneficiază de niciun fel de finanțare în perioada ianuarie-mai deși sunt competiții naționale.

Dacă FC Botoșani reușește să-și asigure bugetul din drepturile TV și vânzarea de jucători, echipa de handbal este într-o situație dificilă din punct de vedere financiar.

Chiar dacă noua variantă de finanțare este practicată în alte orașe, viceprimarul Cosmin Andrei spune că va face o adresă către Curtea de Curtea pentru a avea certitudinea că nu se încalcă legea.

“Avem o solicitare pentru o altă abordare de finanțare a sportului. Permite o finanțare multianuală pentru a acoperi și aceste perioade în care există activitate sportivă, există competiții dar nu există buget alocat. Am avut o discuție cu specialiștii din primărie și le-am arătat exemple din țară unde se acordă finanțare pentru echipele de handbal. Analizăm și noi această variantă. La Constanța, hotărârea a primit avizul Prefecturii dar încă există un semn de întrebare asupra legalității formei de finanțare. Vrem să alocăm mai mulți bani pentru sport pentru că la handbal sunt și rezultate spectaculoase iar obiectivul poate fi atins dacă este sprijinit clubul. Trebuie să găsim cadrul legal și să avem certitudinea că este corect. Dorim să abordăm și noi modelul de la Constanța. Vom face o adresă către Curtea de Conturi și vom cere un punct de vedere”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei care a mai precizat că intenționează să propună o majorare a sumelor alocate la capitolul sport.

În prezent, deja sunt restanțe financiare destul de mari la echipa de handbal, iar dacă nu vor fi alocați bani de la bugetul local, există riscul ca echipa să se retragă din campionat.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Video&fotogalerie: Lecție de mobilizare predată de doi vectori ai implicării civice: „Dacă dau like pe Facebook, nu rezolvă problema infrastructurii”

astăzi, 10:40
35

Afaceristul sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova, și liderul Grupului Civic din Botoșani, Daniel Câșlariu, au pus la cale o nouă modalitate...

Virusul ucigaș din China se extinde. A ajuns în 11 țări străine, inclusiv în Europa, iar ultimul bilanț arată 41 de morți și peste 1.300 de cazuri de îmbolnăvire

astăzi, 10:38
106

Numărul deceselor provocate de coronavirusul chinez a ajuns astăzi, sâmbătă, de la 26 la 41, autoritățile de la Beijing luând măsuri de limitare a călătoriilor populației și anu...

Fostul deputat Verginel Gireadă intră în lupta pentru Primăria comunei Mihai Eminescu

astăzi, 10:26
183

Fostul deputat Verginel Gireadă va candida pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu din partea PNL Botoșani.Totuși, Verginel Gireadă așteaptă să vadă dacă alegerile parlamenta...