Monument de incompetență! Proiectul Drumului Strategic a devenit inutilizabil!

Monument de incompetență! Proiectul Drumului Strategic a devenit inutilizabil!

Licitația pentru Drumul Strategic s-a anulat! Din nou! Și asta pentru că nici la cea de a doua procedură, în care Consiliul Județean a suplimentat banii alocați acestei investiții, nu s-a prezentat niciun constructor! În aceste condiții, licitația a fost anulată!

Proiectul a fost gândit în urmă cu mai mulți ani. Dar autoritățile județene de la Botoșani, care au câștigat alegerile în 2016, au preferat să aștepte începerea lucrărilor pe sfârșitul mandatului, adică acum. Numai că, în prezent, nimeni nu mai dorește să facă acest drum!

Unul din inițiatorii proiectului, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, actualmente deputat, Cristian Achiței, a declarat că a aflat astăzi la amiază, la rândul său, că niciun constructor nu a depus ofertă în termen nici la noua licitație organizată de Consiliul Județean Botoșani pentru execuția Drumului Strategic, drum județean în lungime de peste 100 de kilometri.

“Incapacitatea pesediștilor de a pune în practică proiecte este încă o dată demonstrată. Din nefericire, nepriceperea tovarășilor se răsfrânge din nou, dureros, asupra a peste 100.000 de botoșăneni, ale căror principale căi de legătură cu restul lumii rămân într-o stare deplorabilă. Toți cei care locuiesc în Blândești, Sulița, Lunca, Todireni, Răuseni, Călărași, Hlipiceni, Albești, Trușești, Dângeni, Hănești sau Mihălășeni au aflat azi că pesediștii i-au condamnat la izolare pentru încă cel puțin un an de zile, forțându-i să-și rupă în continuare mașinile prin hârtoapele și craterele din niște drumuri județene devenite de mult timp impracticabile. Finanțarea de aproximativ 60 de milioane de euro, bani europeni, pe care le-am lăsat-o, repet, la cheie pesediștilor de la consiliul județean în 2016 pentru Drumul Strategic nu poate fi valorificată nici acum de acest partid incapabil să facă investiții. Rușine PSD! Va fi o binecuvântare pentru acest județ când vom scăpa de voi, în 2020, sau chiar mai repede!”, a replicat furios deputatul Cristian Achiței.

Situația este și mai complicată mai ales în condițiile în care acest drum este foarte greu să mai fie făcut prin fonduri europene, pentru că timpul rămas din exercițiu financiar european se apropie de sfârșit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs organizat a patra oară pentru ocuparea unei funcții de șef, pe aproape 8000 de lei în mână

astăzi, 18:49
527

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează pentru a patra oară concursul de ocupare a postului de director al Biroului economic, de resurse umane, administrație și informati...

Kolesovs, nota 3 după evoluția dezastruoasă de aseară. Opt corigenți în tabăra Botoșaniului

astăzi, 18:31
153

Gazeta Sporturilor a publicat, în ediția de astăzi a ziarului tipărit, notele de după partida FC Botoșani - Chindia Târgoviște, terminat în 0-3. Acestea sunt dezastruoase pentr...

Segmente din două drumuri județene vor fi modernizate prin CNI. Până când se pot depune oferte:

astăzi, 18:13
287

Segmente din două drumuri județene vor fi consolidate și reabilitate, cu circa 26 de milioane de lei, buget fără TVA. Este vorba despre tronsonul Dumeni-Havârna și despre tronsonul Ro...