Lucrările de consolidare la Teatrul "Mihai Eminescu" sunt în grafic.

Lucrările de consolidare la Teatrul "Mihai Eminescu" sunt în grafic.

Municipalitatea de la Botoșani a anunțat că lucrările de consolidare efectuate în interiorul Teatrului "Mihai Eminescu" sunt în grafic.

Contractul pentru execuţia lucrărilor de consolidare a Teatrului „Mihai Eminescu” a fost semnat în prima parte a  acestui an cu firma LDC Trust Construcţii MV, câştigătorul licitaţiei. Valoarea lucrărilor este de 2,8 milioane de lei fără TVA, iar municipalitatea are la dispoziţie pentru teatru cinci milioane de euro, bani atraşi în actualul exerciţiu financiar european.

Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite după ce s-a constatat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare și care nu au fost incluse în proiectul iniţial. După revenirea lui Cătălin Flutur la conducerea primăriei, au fost reluate demersurile pentru o nouă finanţare europeană, noul contract de finanţare fiind semnat pe 25 octombrie 2018.

În această săptămână, o echipă mixtă de verificare formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai proiectantului și constructorului, precum și ai primăriei, au efectuat din nou o inspecție a întregii lucrări. Specialiștii au verificat lucrările încheiate până la această dată și au identificat soluțiile tehnice cele mai potrivite pentru rezolvarea problemelor invocate de constructor.

“Constructorul a dat încă o dată asigurări că va finaliza la termen consolidarea teatrului, conform contractului. Personal, voi continua să monitorizez evoluția lucrărilor, asigurându-mă nu doar de respectarea termenelor contractuale, ci și de certificarea calității de către specialiști”, a explicat primarul municipiului Cătălin Mugurel Flutur.

În prezent sunt finalizate deja centurile dintre fundațiile clădirii și zidărie, urmând ca în perioada următoare să se execute lucrările din interiorul sălii de spectacole, până la nivelul planșeului, respectiv montarea lamelelor din beton armat și cămășuirea pereților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rugbiștii naționalelor României și Spaniei, bătaie generală într-un club din Botoșani

astăzi, 09:18
583

Șapte componenți ai celor două naționale de rugby, României și Spaniei, care s-au întâlnit pe Municipal sâmbătă la amiază, au mers aseară într-un club situat &ic...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (LXXXI)

astăzi, 09:01
30

Rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Maximilian Opaiţ (Max, cum îl apelam noi, colegii de facultate) şi-a adjudecat încă din studenţie un citat di...

Botoșăneancă rănită grav la Borșa după ce a căzut de pe munte, la Cascada Cailor - VIDEO

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
2325

De o intervenţie dificilă au avut parte salvamontiştii din Borşa. Un grup de turişti se afla la Cascada Cailor, îngheţată, pentru a face sporturi extreme, respectiv căţărări.Din n...