Lucrările de consolidare la Teatrul "Mihai Eminescu" sunt în grafic.

Lucrările de consolidare la Teatrul "Mihai Eminescu" sunt în grafic.

Municipalitatea de la Botoșani a anunțat că lucrările de consolidare efectuate în interiorul Teatrului "Mihai Eminescu" sunt în grafic.

Contractul pentru execuţia lucrărilor de consolidare a Teatrului „Mihai Eminescu” a fost semnat în prima parte a  acestui an cu firma LDC Trust Construcţii MV, câştigătorul licitaţiei. Valoarea lucrărilor este de 2,8 milioane de lei fără TVA, iar municipalitatea are la dispoziţie pentru teatru cinci milioane de euro, bani atraşi în actualul exerciţiu financiar european.

Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite după ce s-a constatat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare și care nu au fost incluse în proiectul iniţial. După revenirea lui Cătălin Flutur la conducerea primăriei, au fost reluate demersurile pentru o nouă finanţare europeană, noul contract de finanţare fiind semnat pe 25 octombrie 2018.

În această săptămână, o echipă mixtă de verificare formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai proiectantului și constructorului, precum și ai primăriei, au efectuat din nou o inspecție a întregii lucrări. Specialiștii au verificat lucrările încheiate până la această dată și au identificat soluțiile tehnice cele mai potrivite pentru rezolvarea problemelor invocate de constructor.

“Constructorul a dat încă o dată asigurări că va finaliza la termen consolidarea teatrului, conform contractului. Personal, voi continua să monitorizez evoluția lucrărilor, asigurându-mă nu doar de respectarea termenelor contractuale, ci și de certificarea calității de către specialiști”, a explicat primarul municipiului Cătălin Mugurel Flutur.

În prezent sunt finalizate deja centurile dintre fundațiile clădirii și zidărie, urmând ca în perioada următoare să se execute lucrările din interiorul sălii de spectacole, până la nivelul planșeului, respectiv montarea lamelelor din beton armat și cămășuirea pereților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sub paza Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, BULETINELE de vot pentru turul doi au ajuns la Botoșani

astăzi, 18:25
170

Atât buletinele de vot necesare pentru cel de-al doilea tur de scrutin la alegerile prezidențiale, cât şi procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării, respectiv timbrele auto...

Botoșăneancă oprită în ultima clipă de la un gest cumplit

astăzi, 18:22
519

O femeie de 40 de ani, din Botoşani, a ajuns la Urgenţe după ce a încercat să îşi pună capăt zilelor. Norocul a făcut ca aceasta să fie găsită în timp util de către mama ...

CSM Botoșani: "Mergem la Cluj să ne calificăm!" Optimism după o tragere norocoasă!

astăzi, 18:15
86

CSM Botoșani a avut noroc la tragerea la sorți a optimilor de finală din Cupă României, și a evitat adversari precum Dinamo București sau HC Dobrogea SUD Constanța. Trupa lui Radu Roșu s...