În Săptămâna Europeană a Mobilității, Agenția de Protecție a Mediului vă invită să mergeți cu bicicleta! Din păcate, Bulevardul Mihai Eminescu este în reparații! Căutați alt loc!

În Săptămâna Europeană a Mobilității, Agenția de Protecție a Mediului vă invită să mergeți cu bicicleta! Din păcate, Bulevardul Mihai Eminescu este în reparații! Căutați alt loc!

Anual, în perioada 16 – 22 septembrie, comunitatea internațională celebrează Săptămâna Europenă a Mobilității, inițiativă care încurajează orașele să introducă și să promoveze măsuri de transport durabil și invită oamenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului.

Desfășurată în acest an sub sloganul “Mergi cu noi!”, campania încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare sau să îmbine mersul pe jos și cu bicicleta cu transportul public. Pe lângă flexibilitate, mersul pe jos și cu bicicleta are multe alte beneficii, cum ar fi accesibilitatea socială și economică, fiabilitatea, faptul că nu generează emisii și impactul pozitiv asupra sănătății.

Investițiile într-o infrastructură sigură și comodă pentru modurile active de deplasare nu sunt doar investiții pentru pietoni sau bicicliști, ci sunt investiții pentru toți. Oamenii sunt pietoni atunci când merg până la stația de autobuz, până la gară sau până la locul de parcare, atunci când merg la plimbare cu prietenii și cu familia, când vizitează un oraș nou sau pur și simplu atunci când traversează strada pentru a intra într-un magazin.

O infrastructură sigură și accesibilă înseamnă o investiție pentru societate. De la prima sa ediţie, în 2002, impactul Săptămânii Europene a Mobilităţii a crescut rapid, atât în Europa, cât şi în lume. În 2018, s-au înregistrat oficial in campanie 2786 oraşe din 54 de ţări, dintre care 37 din România.

 “Utilizarea excesivă a autoturismelor duce la deteriorarea calității vieții, în special în mediul urban. Zgomotul, gazele de eșapament, traficul aglomerat, reducerea spațiului public sunt aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. Săptămânii Europene a Mobilității este ocazia potrivită pentru a  atrage atenţia cetățenilor că mersul pe jos sau cu bicicleta este plăcut, sănătos și contribuie la îmbunătățirea calității mediului.”, a declarat dl. Eugen Mateciuc, director executiv al APM Botoșani, într-un comunicat emis astăzi.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează şi în acest an o serie de activităţi dedicate acestui eveniment: distribuirea de materiale informative populaţiei, monitorizarea nivelului de zgomot în intersecţiile principale din municipiul Botoşani, susţinerea de activităţi educative în unităţile de învăţământ, etc..

Pe de altă parte, cum cel mai accesat loc de promenadă din municipiul Botoșani este în reparații, respectiv Bulevardul Mihai Eminescu la intersecție cu Pietonalul Unirii, noi vă recomandăm să folosiți bicicleta sau să vă plimbați prin cartiere sau prin alte zone mai accesibile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Flutur: M-am rugat pentru sănătatea tuturor botoșănenilor la racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

astăzi, 19:32
909

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, s-a rugat astăzi la racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva care a ajuns la Botoșani.“Procesiune atipică, astăzi, în muni...

Cât valorează astăzi un român? Italienii sunt disperați după plecarea muncitorilor români și vor un acord pentru muncitorii sezonieri

astăzi, 19:23
1040

După Germania, și Italia caută un acord cu țările din estul Europei pentru ca muncitorii sezonieri să poată ajunge la muncă. Ministerul Agriculturii din Italia cere insistent un acord cu Rom&a...

Autoritățile încep să se predea în fața metodelor tradiționale. Raed Arafat: Purtați măști! Dacă nu găsiți să cumpărați, improvizați ceva

astăzi, 17:53
744

După spirtul Mona, se pare că și bandanele pe față, eșarfele mai groase, baticurile folosite de bunicile noastre, sau orice altă improvizație, încep să fie acceptate de autori...