În Săptămâna Europeană a Mobilității, Agenția de Protecție a Mediului vă invită să mergeți cu bicicleta! Din păcate, Bulevardul Mihai Eminescu este în reparații! Căutați alt loc!

În Săptămâna Europeană a Mobilității, Agenția de Protecție a Mediului vă invită să mergeți cu bicicleta! Din păcate, Bulevardul Mihai Eminescu este în reparații! Căutați alt loc!

Anual, în perioada 16 – 22 septembrie, comunitatea internațională celebrează Săptămâna Europenă a Mobilității, inițiativă care încurajează orașele să introducă și să promoveze măsuri de transport durabil și invită oamenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului.

Desfășurată în acest an sub sloganul “Mergi cu noi!”, campania încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare sau să îmbine mersul pe jos și cu bicicleta cu transportul public. Pe lângă flexibilitate, mersul pe jos și cu bicicleta are multe alte beneficii, cum ar fi accesibilitatea socială și economică, fiabilitatea, faptul că nu generează emisii și impactul pozitiv asupra sănătății.

Investițiile într-o infrastructură sigură și comodă pentru modurile active de deplasare nu sunt doar investiții pentru pietoni sau bicicliști, ci sunt investiții pentru toți. Oamenii sunt pietoni atunci când merg până la stația de autobuz, până la gară sau până la locul de parcare, atunci când merg la plimbare cu prietenii și cu familia, când vizitează un oraș nou sau pur și simplu atunci când traversează strada pentru a intra într-un magazin.

O infrastructură sigură și accesibilă înseamnă o investiție pentru societate. De la prima sa ediţie, în 2002, impactul Săptămânii Europene a Mobilităţii a crescut rapid, atât în Europa, cât şi în lume. În 2018, s-au înregistrat oficial in campanie 2786 oraşe din 54 de ţări, dintre care 37 din România.

 “Utilizarea excesivă a autoturismelor duce la deteriorarea calității vieții, în special în mediul urban. Zgomotul, gazele de eșapament, traficul aglomerat, reducerea spațiului public sunt aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. Săptămânii Europene a Mobilității este ocazia potrivită pentru a  atrage atenţia cetățenilor că mersul pe jos sau cu bicicleta este plăcut, sănătos și contribuie la îmbunătățirea calității mediului.”, a declarat dl. Eugen Mateciuc, director executiv al APM Botoșani, într-un comunicat emis astăzi.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează şi în acest an o serie de activităţi dedicate acestui eveniment: distribuirea de materiale informative populaţiei, monitorizarea nivelului de zgomot în intersecţiile principale din municipiul Botoşani, susţinerea de activităţi educative în unităţile de învăţământ, etc..

Pe de altă parte, cum cel mai accesat loc de promenadă din municipiul Botoșani este în reparații, respectiv Bulevardul Mihai Eminescu la intersecție cu Pietonalul Unirii, noi vă recomandăm să folosiți bicicleta sau să vă plimbați prin cartiere sau prin alte zone mai accesibile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei câini au atacat o bătrână pe stradă, polițiștii i-au îndepărtat cu spray lacrimogen. Stăpâna s-a enervat și a luat salvatorii la înjurat

astăzi, 18:35
33

Joi, poliţiştii locali din cadrul serviciului ordine publică, aflaţi în misiune de patrulare în municipiul Botoşani, au observat pe aleea unui parc din zona centrală a municipiu...

Un ieșean și au sucevean au dat țeapă unei firme din Botoșani. S-au ales cu cătușe

astăzi, 18:28
58

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Vaslui și I.P.J. Botoșani, au identificat doi tineri, unul de 24 de ani, din jude...

Doi copii s-au făcut nevăzuți de la joacă. Mama a fost sancționată

astăzi, 18:14
93

Doi copii, de cinci și șapte ani, au dispărut din fața blocului unde se jucau, în zona Școlii nr.11 din Botoșani. Joi, poliţiştii locali din cadrul serviciului de ordine publică au fost...