Depunerea cererilor de acordare a tichetelor sociale se poate face de pe 25 noiembrie

Depunerea cererilor de acordare a tichetelor sociale se poate face de pe 25 noiembrie

Primăria Municipiului Botoșani, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), a anunțat astăzi că va primi cereri pentru acordarea tichetelor sociale de la data de 25.11.2020.

Destinate pensionarilor cu domiciliul în municipiul reședință de județ, tichetele vor putea fi solicitate prin cerere depusă direct la sediul DAS, Str. Săvenilor, nr. 12, sau transmise în plic prin Poșta Română.

Cererile trebuie să fie însoțite de copii după actele de identitate ale beneficiarilor și cupoanele de pensie din luna anterioară.

Pentru transmiterea cererii prin poștă, plata va fi suportată de municipalitate.

“Astfel, fiecare beneficiar va primi în cutia poștală un plic cu o cerere pentru acordarea unor forme de asistență socială și un plic timbrat. După completarea cererii, împreună cu copia actului de identitate  și a cuponului de pensie, documentele se introduc în plicul timbrat și se trimit prin poștă.

Persoanele care vor putea folosi aceste tichete sunt pensionari din municipiul Botoșani, care au împlinit sau împlinesc în cursul anului de referință vârsta standard de pensionare de 65 de ani, venitul net lunar provenit dintr-o pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular să fie mai mic sau cel mult egal cu 800 lei, respectiv nu realizează venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat”, a anunțat astăzi municipalitatea de la Botoșani.

Tichetele sociale vor putea fi ridicate de la sediul municipalității, din Piața Revoluției nr. 1, camera 2, începând cu data de 7.12.2020, în intervalul orar 8:30 – 16:30.

În situația în care beneficiarul nu se poate prezenta personal pentru a primi tichetele, acestea vor putea fi ridicate de reprezentantul legal, în baza actelor de identitate, în original.   

“În schimbul tichetelor sociale, pensionarii cu venituri mici vor putea obține bunuri și prestări în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziționate doar de la unitățile din lista  care va fi distribuită beneficiarilor odată cu înmânarea tichetelor”, se mai precizează în comunicatul de presă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CSM Vaslui - CSM Botoșani 25-21! Înfrângere după un meci bun!

Vineri, 27 Noiembrie 2020
137

CSM Botoșani a pierdut duelul din etapa a 11-a Ligii Zimbrilor, împotriva echipei CSM Vaslui. Deși elevii lui Florin Ciubotariu au făcut poate cel mai bun meci al sezonului, echipa nu reușe...

Tineri artişti botoşăneni premiaţi pentru măiestrie şi imaginaţie în redarea sportului olimpic

Vineri, 27 Noiembrie 2020
184

De 18 ani în România se desfăşoară un concurs de pictură menit să apropie două manifestări specific umane despre care se spune că nu prea au multe în comun: sportul şi arta....

Peste 50 de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii de protecție

Vineri, 27 Noiembrie 2020
237

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, forțele de ordine din Botoșani au continuat acțiunile pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alert...