Depozitele de gunoi din apropiere de Rediu nu vor fi închise prea curând

Depozitele de gunoi din apropiere de Rediu nu vor fi închise prea curând

Depozitele de deșeuri din apropiere de Rediu nu pot fi închise, cel puțin în următoarea perioadă. Transferarea gunoiului spre groapa județeană implică, pe de o parte, cheltuieli mari, iar, pe de altă parte, un eventual blocaj, întrucât adaosul pe care îl reprezintă duce la ocuparea întregii capacități a spațiului în care ajung deșeuri din întregul județ.

Este vorba despre două depozite, care cumulează circa 100.000 de tone de deșeuri. Acestea au fost dechise între 2012 și 2014.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin-Mugurel Flutur, susține că problema este una dintre cele mai apăsătoare pentru municipalitate, iar mutarea cantițății de gunoi de la marginea orașului presupune cheltuieli exorbitante.

Cheltuielile de transfer sunt extraordinar de mari. Acolo este un produs toxic, produs care nu mai poate fi folosit pentru a închide o altă groapă, iar cheltuielile sunt exorbitante. Acolo este o bombă biologică. Ca să transportăm tot gunoiul din acele spații, ar însemna să avem niște mijloace de transport etanșe, iar pe cei care vor efectua transportul să-i izolăm de eventualii factori patogeni. Și vom crea, mai departe, o mare problemă și pe actualul depozit ecologic. Pentru că, dacă transportăm tot ceea ce avem acolo, umplem groapa și blocăm județul”, a explicat edilul-șef al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

În acest moment, primarul și aparatul de specialiatate caută alternative pentru rezolvarea acestor probleme, însă principala metodă identificată drept o soluție este îngroparea deșeurilor, în subsolul depozitelor de la Rediu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneancă rănită grav la Borșa după ce a căzut de pe munte, la Cascada Cailor - VIDEO

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
2047

De o intervenţie dificilă au avut parte salvamontiştii din Borşa. Un grup de turişti se afla la Cascada Cailor, îngheţată, pentru a face sporturi extreme, respectiv căţărări.Din n...

Dezastrul de după creșterea euro: Cresc prețurile, ratele, facturile

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
431

Moneda europeană a atins un maxim istoric în raport cu leul. Vineri, Banca Națională a cotat euro la peste 4 lei și 80 de bani, cea mai mare valoare înregistrată vreodată de moneda e...

Val de angajări la o primărie din județ. Concursurile constau doar în interviu

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
5613

Primăria Oraşului Ştefăneşti, din judeţul Botoşani, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a funcțiilor contractuale de execuție, temporar vacante, după ...