Depozitele de gunoi din apropiere de Rediu nu vor fi închise prea curând

Depozitele de gunoi din apropiere de Rediu nu vor fi închise prea curând

Depozitele de deșeuri din apropiere de Rediu nu pot fi închise, cel puțin în următoarea perioadă. Transferarea gunoiului spre groapa județeană implică, pe de o parte, cheltuieli mari, iar, pe de altă parte, un eventual blocaj, întrucât adaosul pe care îl reprezintă duce la ocuparea întregii capacități a spațiului în care ajung deșeuri din întregul județ.

Este vorba despre două depozite, care cumulează circa 100.000 de tone de deșeuri. Acestea au fost dechise între 2012 și 2014.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin-Mugurel Flutur, susține că problema este una dintre cele mai apăsătoare pentru municipalitate, iar mutarea cantițății de gunoi de la marginea orașului presupune cheltuieli exorbitante.

Cheltuielile de transfer sunt extraordinar de mari. Acolo este un produs toxic, produs care nu mai poate fi folosit pentru a închide o altă groapă, iar cheltuielile sunt exorbitante. Acolo este o bombă biologică. Ca să transportăm tot gunoiul din acele spații, ar însemna să avem niște mijloace de transport etanșe, iar pe cei care vor efectua transportul să-i izolăm de eventualii factori patogeni. Și vom crea, mai departe, o mare problemă și pe actualul depozit ecologic. Pentru că, dacă transportăm tot ceea ce avem acolo, umplem groapa și blocăm județul”, a explicat edilul-șef al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

În acest moment, primarul și aparatul de specialiatate caută alternative pentru rezolvarea acestor probleme, însă principala metodă identificată drept o soluție este îngroparea deșeurilor, în subsolul depozitelor de la Rediu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
106

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
30

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
147

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...