Dacă nu a reușit prin concurs să fie șef la Nova Apaserv, l-au ajutat colegii de partid

Dacă nu a reușit prin concurs să fie șef la Nova Apaserv, l-au ajutat colegii de partid

Consiliul de Administrație al SC Nova Apserv SA din Botoșani, societate aflată parțial în subordinea Consiliului Municipal, are un nou administrator. Este vorba despre trezorierul organizației județene a PSD, Dan Deleanu, cel care a participat la concursul pentru ocuparea postului de director executiv al instituției, însă l-a pierdut în favoarea contracandidatei care a mai deținut un mandat în acest sens, liberala Cristina Panait.

Numirea acestuia s-a făcut prin vot secret acordat de către consilierii locali, în cadrul ședinței ordinare de miercuri, Deleanu obținând cele 12 voturi ale consilierilor PSD, cei care dețin majoritatea în CL. Practic, colegii săi de partid l-au ajutat să acceadă funcția, cu toate că există cadru legal pentru organizarea unui concurs în acest sens.

Dan Deleanu a mai încercat să obțină funcția de administrator, în luna noiembrie a anului trecut, când a inaintat o solicitare către Nova Apaserv, după ce schimbarea guvernului l-a trimis înapoi la Botoșani din scaunul de subsecretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor.

Mandatul lui Deleanu în funcția de administrator al societății este provizoriu, având limite între patru și șase luni.