Costică Macaleți a devenit președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Costică Macaleți a devenit președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

În urma votului exprimat de membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, la Piatra Neamț, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a fost ales în unanimitate pentru a prelua președinția acestui organism pentru anul 2020.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a participat astăzi, 11.12.2019, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, un eveniment regional care s-a desfășurat în municipiul Piatra-Neamț.

„Mulțumesc pentru încrederea acordată, mulțumesc și predecesorului meu – domnul Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău pentru activitate, precum și personalului ADR Nord-Est. Sper ca 2020 să fie un an mai bun. Interesul nostru comun este să promovăm județele și să accelerăm dezvoltarea lor. Fie ca 2020 să ne aducă gânduri bune!” a declarat președintele Costică Macaleți, în discursul său.

Pe ordinea de zi au fost luate în dezbatere și spre aprobarea mai multe documente considerate foarte importante  de către acest consiliu. Pe lângă dezbaterea pe marginea informării privind activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, evoluția Programului Operațional Regional 2014-2020 și oportunitățile dezvoltării echipei de la Biroul de Reprezentare Bruxelles, membrii consiliului au aprobat și  cuantumului contribuțiilor consiliilor județene la Fondul de Dezvoltare Regională pentru anul 2020, dar și la bugetele Birourilor Regionale de Cooperare Transfrontalieră Iași și Suceava, pentru anul 2020. Totodată, s-a aprobat Sistemul de obiective și Bugetul de venituri și cheltuieli al ADR Nord-Est pentru anul 2020 .

În cadrul evenimentului, Corala „Ierotheos” a Protoieriei Onești a oferit în dar, celor prezenți, un frumos recital de colinde.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Poetului

Vineri, 17 Ianuarie 2020
73

Ca de obicei, publicăm astăzi  încă o poezie găsită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Aceasta a fost trimisă de Silvia  Mihăilescu. Vă dorim lectură plăcută.POET...

Zbor nou de pe Aeroportul de la Salcea: Suceava - Viena

Vineri, 17 Ianuarie 2020
383

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a anunțat astăzi că va fi introdus un nou zbor direct pe ruta Suceava-Viena. Blue Air a avut acum câțiva ani același zbor, de pe ...

Din 2021, nu se mai iese din țară cu carte de identitate simplă, fără cip recunoscut la nivel european!

Vineri, 17 Ianuarie 2020
608

Începând din 2021 nu mai poți ieși din țară fără carte de identitate cu cip! Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Ion Marcel Vela.În schimb, cetățenii rom&acir...