Costică Macaleți a devenit președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Costică Macaleți a devenit președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

În urma votului exprimat de membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, la Piatra Neamț, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a fost ales în unanimitate pentru a prelua președinția acestui organism pentru anul 2020.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a participat astăzi, 11.12.2019, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, un eveniment regional care s-a desfășurat în municipiul Piatra-Neamț.

„Mulțumesc pentru încrederea acordată, mulțumesc și predecesorului meu – domnul Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău pentru activitate, precum și personalului ADR Nord-Est. Sper ca 2020 să fie un an mai bun. Interesul nostru comun este să promovăm județele și să accelerăm dezvoltarea lor. Fie ca 2020 să ne aducă gânduri bune!” a declarat președintele Costică Macaleți, în discursul său.

Pe ordinea de zi au fost luate în dezbatere și spre aprobarea mai multe documente considerate foarte importante  de către acest consiliu. Pe lângă dezbaterea pe marginea informării privind activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, evoluția Programului Operațional Regional 2014-2020 și oportunitățile dezvoltării echipei de la Biroul de Reprezentare Bruxelles, membrii consiliului au aprobat și  cuantumului contribuțiilor consiliilor județene la Fondul de Dezvoltare Regională pentru anul 2020, dar și la bugetele Birourilor Regionale de Cooperare Transfrontalieră Iași și Suceava, pentru anul 2020. Totodată, s-a aprobat Sistemul de obiective și Bugetul de venituri și cheltuieli al ADR Nord-Est pentru anul 2020 .

În cadrul evenimentului, Corala „Ierotheos” a Protoieriei Onești a oferit în dar, celor prezenți, un frumos recital de colinde.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
132

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
99

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
272

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...