Costică Macaleți a devenit președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Costică Macaleți a devenit președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

În urma votului exprimat de membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, la Piatra Neamț, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a fost ales în unanimitate pentru a prelua președinția acestui organism pentru anul 2020.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a participat astăzi, 11.12.2019, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, un eveniment regional care s-a desfășurat în municipiul Piatra-Neamț.

„Mulțumesc pentru încrederea acordată, mulțumesc și predecesorului meu – domnul Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău pentru activitate, precum și personalului ADR Nord-Est. Sper ca 2020 să fie un an mai bun. Interesul nostru comun este să promovăm județele și să accelerăm dezvoltarea lor. Fie ca 2020 să ne aducă gânduri bune!” a declarat președintele Costică Macaleți, în discursul său.

Pe ordinea de zi au fost luate în dezbatere și spre aprobarea mai multe documente considerate foarte importante  de către acest consiliu. Pe lângă dezbaterea pe marginea informării privind activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, evoluția Programului Operațional Regional 2014-2020 și oportunitățile dezvoltării echipei de la Biroul de Reprezentare Bruxelles, membrii consiliului au aprobat și  cuantumului contribuțiilor consiliilor județene la Fondul de Dezvoltare Regională pentru anul 2020, dar și la bugetele Birourilor Regionale de Cooperare Transfrontalieră Iași și Suceava, pentru anul 2020. Totodată, s-a aprobat Sistemul de obiective și Bugetul de venituri și cheltuieli al ADR Nord-Est pentru anul 2020 .

În cadrul evenimentului, Corala „Ierotheos” a Protoieriei Onești a oferit în dar, celor prezenți, un frumos recital de colinde.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - UTA Arad 2-3! Am condus, dar am pierdut!

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
149

FC Botoșani și UTA Arad sau întâlni sâmbătă seara, în primul meci din istoria disputelor directe dintre cele două  formații.FC Botoșani începea prost part...

Un nou accident în zona Laurian din Botoșani în această seară

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
786

Un nou accident rutier a avut loc astăzi în municipiul Botoșani. Un autoturism care aparține unei companii locale care furnizează pizza la domiciliu a fost izbit de un microbuz, care circula...

Legea transportului gratuit pentru elevi a fost promulgată. Decontarea se va face de către școală

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
302

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, prin decret legea de modificare a Legii educației prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.Proiectul a fost adoptat în iulie de...