Chiar se schimbă lucrurile în România: Orban vrea ca organizarea concursurilor pentru funcţiile publice să fie cu camere de luat vederi, ca la Bac!

Chiar se schimbă lucrurile în România: Orban vrea ca organizarea concursurilor pentru funcţiile publice să fie cu camere de luat vederi, ca la Bac!

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seară, că a semnat eliberarea din funcţie a ”aproape 40 de secretari de stat PSD”, iar în cursul zilei de astăzi va continua. ”Toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală, pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care şi-au bătut joc de România trei ani de zile”, a spus Orban.

”Am semnat a doua tranşă, am eliberat din funcţie cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Mâine voi continua. Sigur că trebuie pregătite deciziile, trebuie analizată baza legală şi trebuie să semnez. Dacă aș fi putut mai repede, i-aş fi eliberat mai repede”, a declarat, joi seară, premierul Ludovic Orban.

Acesta a explicat că sunt funcţii de demnitate publică, iar ”toţi secretarii de stat PSD, toţi preşedinţii, vicepreşedinţii şi toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală, pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care şi-au bătut joc de România trei ani de zile”. ”Voi elibera peste tot secretari de stat”, a spus Orban, întrebat la ce ministere sunt cei mai mulţi, potrivit News.ro.

Deci Apocalipsa anunțată de PSD se produce, dar este o apocalipsă doar pentru clientela PSD. Apropiați PSD care se vor vedea de acum puși într-o altă situație, cu care chiar nu au fost obișnuiți: aceea de a da concursuri pentru a obține o funcție publică.  

Ludovic Orban a declarat că doreşte schimbarea procedurilor de organizare a concursurilor pentru ocuparea de funcţii publice, susţinând că proba orală ar trebui să se desfăşoare după modelul de la Bac, cu camere de luat vederi!

“Vrem să schimbăm procedurile de organizare a concursurilor pentru ocuparea de funcţii publice, care să fie o procedură transparentă, în jurul cărora să se facă publicitate, oricine vrea să candideze pentru o funcţie publică să ştie, să afle printr-o publicitate la care să aibă acces orice cetăţean. De asemenea, să cunoască foarte clar criteriile în baza cărora se decide cel care câştigă concursul, iar fazele concursului să fie publice, transparente, inclusiv la proba orală, dacă păstrăm proba orală, să se facă cu camere, cum este la examenul de bacalaureat. Adică oricând să existe nişte probe şi dacă un candidat este neîndreptăţit în mod evident, să poată să conteste rezultatul”, a spus Orban la B1 TV.

El a pledat pentru “depesedizarea administraţiei” şi angajarea oamenilor pe bază de competenţă şi concursuri transparente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Blestem

Miercuri, 19 Februarie 2020
86

La fel ca în fiecare seară, la închiderea ediției, continuăm să publicăm câte o poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Astăzi, aceasta a fost primită de la ...

În cât timp poți afla unde stă ascuns cu radarul un polițist de la rutieră? 33 de secunde!

Miercuri, 19 Februarie 2020
648

Odată cu apariţia aplicaţiilor de trafic pentru telefoanele mobile, tot mai mulţi şoferi reuşesc să evite echipajele de poliţie cu radar. Şoferii se bucură că scapă fără amenzi, în...

Liderii PSD sunt îngroziți: PSD are în prezent un scor de 27%, dar speră să-și revină

Miercuri, 19 Februarie 2020
165

Liderii PSD au prezentat în şedinţa CEx a partidului un sondaj de opinie conform căruia PSD are în prezent un scor de 27%, la mare distanţă de PNL, care deţine 38%, arată surse cita...