Blocaje la Urban Serv, din cauza lipsei contractului de deszăpezire: „Nu putem achiziționa niciun utilaj”

Blocaje la Urban Serv, din cauza lipsei contractului de deszăpezire: „Nu putem achiziționa niciun utilaj”

Botoșănenii au putea suporta un disconfort major, dacă problema contractului de deszăpezire a municipiului nu este rezolvată în regim de urgență.

Societatea Urban Serv a asigurat că poate interveni, în luna septembrie, cu o rezervă de material antiderapant rămasă după sezonul rece de anul trecut, însă cantitatea de care dispune abia ar putea acoperi eventuale necesități care ar apărea în următoarele trei-patru săptămâni. În lipsa semnării unui contract cu reprezentanții municipalității, compania de utilitate publică nu poate demara procedurile de achiziție a unor utilaje și materiale necesare în timpul iernii.

Problema este creată chiar de Consiliul Local, care nu mai reușește să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește modaliatea de delegare. Pe de  parte, cei 11 liberali susțin organizarea unei licitații. Pe de altă parte, cei 12 social-democrați nu renunță la ideea încredințării directe, o modalitate aflată, însă, în afara legii, întrucât Urban Serv prestează servicii și pentru alte unități administrativ-teritoriale.

„Noi suntem o societate a comunității și ne pregătim pentru sezonul de iarnă. Faptul că nu avem garanția unui contract, ne-a făcut să stopăm anumite achiziții de utilaje. Nu putem achiziționa niciun utilaj până nu avem un contract pe masă. Avem un stoc de material antiderapant care ajunge pentru două-trei săptămâni, poate chiar o lună, rămas de iarna trecută. Am pregătit toată documentația, este în procedură pe SICAP, pentru achiziționare materiale noi. Este un risc asumat de noi deoarece nu avem un contract cu Primăria”, spune Bogdan Buhaianu, direcor general al Urban Serv.

Prelungirea contractului cu Urban Serv a fost votată, luna trecută, prin încredințare directă, însă hotărârea de CL a fost anulată, ulterior, prin prisma ilegalității acestui mod de delegare. Ca urmare, cu toate că mai sunt doar zece zile până când contractul cu societatea expiră, nu s-a găsit nicio soluție.

„Mi-aș fi dorit mai multă implicare și mai multă hotărâre din partea celor de la Primăria Botoșani. Dacă nu doreau o delegare directă, în momentul de față trebuia să fie în derulare o licitație. Contractul nostru se termină luna aceasta, iar de la 15 octombrie noi trebuie să fim pregătiți pentru iarnă. Noi ne vom face treaba și vom încerca să fim pregătiți”, a adăugat Buhaianu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
19

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1439

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...