Au început lucrările pe un curs de apă din Copălău

Au început lucrările pe un curs de apă din Copălău

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) din Botoșani au început lucrările pe cursul de apă Miletin, din comuna Copălău.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin SGA Botoșani execută lucrări la obiectivul „Asigurarea capacității de transport a albiei regularizate a râului Miletin” pe teritoriul administrativ al comunei Copălău din județul Botoșani pe o lungime de 2,4 km.

Aceste lucrări sunt operațiuni de întreținere curentă, cu rol de a asigura tranzitul debitelor caracteristice pe râul Miletin, precum și cu scopul de a preveni eventualele eroziuni ale malurilor și de a menține lucrarea la parametrii proiectați”, a transmis Andreea Poenaru, purtătorul de cuvânt al ABA Prut-Bârlad.

Anual, prin Programul de Gospodărire a Apelor, au loc lucrări de întreţinere la construcţiile hidrotehnice din administrare.

Administrația Bazinală de Apă sprijină, cu prioritate, comunitățile locale prin lucrări de intervenții în vederea măririi secțiunilor cursurilor de apă pentru asigurarea tranzitării debitelor acestora, și a creșterii gradului de protecție a populației și obiectivelor socio – economice, împotriva inundațiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Destinul frânt al unei „pancarte”

astăzi, 10:52
3057

Pandemia de coronavirus a avut și ea efectele ei pozitive. A scos la iveală umanitatea din noi, dorința de a ajuta și de a ne implica mai mult în cazurile sociale prezente frecvent în ...

Peste o treime din Uvertura este închisă de pandemie. Veniturile din chirii au scăzut cu 53%

astăzi, 10:29
159

Uvertura Mall, centru comercial din Botoşani aflat în reorganizare juridică, a încasat în primul semestru din 2020 venituri din chirii cu 53% mai mici faţă de aceeaşi perioadă ...

Incendiul care a cuprins un depozit din Ripiceni, nu a fost lichidat nici după 24 de ore

astăzi, 08:53
303

De mai bine de 24 de ore, pompierii botoșăneni intervin pentru stingerea incendiului care a cuprins un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni, informează purtătorul de cuvânt al Inspe...