Acțiune de combatere aeriană a dăunătorilor efectuată în municipiul Dorohoi. Botoșani încă stă pe tușă

Acțiune de combatere aeriană a dăunătorilor efectuată în municipiul Dorohoi. Botoșani încă stă pe tușă

Reprezentanții Primăriei municipiului Dorohoi au transmis că, având în vedere creșterea populației de țânțari, căpușe, afide, omidă păroasă, precum și sesizările pe care le-au făcut cetățenii, primarul Dorin Alexandrescu a propus intervenția imediată privind combaterea acestor dăunători.

În acest sens s-a organizat procedura de achiziție cu societăţi autorizate pentru efectuarea combaterii aeriene pe o suprafață de 500 de hectare.

„Acțiunea de combatere aeriană a dăunătorilor se va efectua în zilele de 3 august 2020 sau 4 august 2020, între orele 19 - 21. In cazul în care în ziua de luni 03 august 2020 condițiile meteo nu sunt favorabile, stropirea se va efectua în ziua de marți 04 august 2020.Arealul de combatere va cuprinde zonele cu vegetaţie bogată, parcuri, zone riverane cursurilor de apă și cartierele din municipiu.Notificăm deținătorii de albine să țină albinele închise în intervalul de timp”, au transmis reprezentanții Primăriei din Dorohoi.

Produsul folosit EXIT 100 SC este Biocid avizat de către Comisia Națională pentru produse biocide din cadrul Ministerului Sănătății.

Deși joi s-a derulat ședința ordinară din această lună a Consiliului Local al muncipiului Botoșani, niciun proiect de hotărâre privind efectuarea unei dezinsecții nu a fost inițiat de vreun membru al plenului decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
1

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
40

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
158

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...