Acțiune de combatere aeriană a dăunătorilor efectuată în municipiul Dorohoi. Botoșani încă stă pe tușă

Acțiune de combatere aeriană a dăunătorilor efectuată în municipiul Dorohoi. Botoșani încă stă pe tușă

Reprezentanții Primăriei municipiului Dorohoi au transmis că, având în vedere creșterea populației de țânțari, căpușe, afide, omidă păroasă, precum și sesizările pe care le-au făcut cetățenii, primarul Dorin Alexandrescu a propus intervenția imediată privind combaterea acestor dăunători.

În acest sens s-a organizat procedura de achiziție cu societăţi autorizate pentru efectuarea combaterii aeriene pe o suprafață de 500 de hectare.

„Acțiunea de combatere aeriană a dăunătorilor se va efectua în zilele de 3 august 2020 sau 4 august 2020, între orele 19 - 21. In cazul în care în ziua de luni 03 august 2020 condițiile meteo nu sunt favorabile, stropirea se va efectua în ziua de marți 04 august 2020.Arealul de combatere va cuprinde zonele cu vegetaţie bogată, parcuri, zone riverane cursurilor de apă și cartierele din municipiu.Notificăm deținătorii de albine să țină albinele închise în intervalul de timp”, au transmis reprezentanții Primăriei din Dorohoi.

Produsul folosit EXIT 100 SC este Biocid avizat de către Comisia Națională pentru produse biocide din cadrul Ministerului Sănătății.

Deși joi s-a derulat ședința ordinară din această lună a Consiliului Local al muncipiului Botoșani, niciun proiect de hotărâre privind efectuarea unei dezinsecții nu a fost inițiat de vreun membru al plenului decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi COVID de peste 50.000 de lei aplicate în Botoșani într-o singură zi

astăzi, 19:30
345

Duminică, 9 august a.c., toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din Botoșani au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte i...

Șeful Urban Serv: „Fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte”

astăzi, 18:45
612

Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a declarat că suplimentarea personalului de muncă, în vedere curățării cimitirelor din Botoșani, este imposibilă pentru că, astfel, societatea ar...

BEJ a stabilit numărul minim de susținători pentru a candida Consiliul Județean

astăzi, 18:33
233

Biroul Electoral de Circumscripţie Județean (BECJ) din Botoşani a stabilit, luni, numărul minim de susținători necesar pentru depunerea candidaturilor pentru funcțiile de președinte al Consili...