Acțiune de combatere aeriană a dăunătorilor efectuată în municipiul Dorohoi. Botoșani încă stă pe tușă

Acțiune de combatere aeriană a dăunătorilor efectuată în municipiul Dorohoi. Botoșani încă stă pe tușă

Reprezentanții Primăriei municipiului Dorohoi au transmis că, având în vedere creșterea populației de țânțari, căpușe, afide, omidă păroasă, precum și sesizările pe care le-au făcut cetățenii, primarul Dorin Alexandrescu a propus intervenția imediată privind combaterea acestor dăunători.

În acest sens s-a organizat procedura de achiziție cu societăţi autorizate pentru efectuarea combaterii aeriene pe o suprafață de 500 de hectare.

„Acțiunea de combatere aeriană a dăunătorilor se va efectua în zilele de 3 august 2020 sau 4 august 2020, între orele 19 - 21. In cazul în care în ziua de luni 03 august 2020 condițiile meteo nu sunt favorabile, stropirea se va efectua în ziua de marți 04 august 2020.Arealul de combatere va cuprinde zonele cu vegetaţie bogată, parcuri, zone riverane cursurilor de apă și cartierele din municipiu.Notificăm deținătorii de albine să țină albinele închise în intervalul de timp”, au transmis reprezentanții Primăriei din Dorohoi.

Produsul folosit EXIT 100 SC este Biocid avizat de către Comisia Națională pentru produse biocide din cadrul Ministerului Sănătății.

Deși joi s-a derulat ședința ordinară din această lună a Consiliului Local al muncipiului Botoșani, niciun proiect de hotărâre privind efectuarea unei dezinsecții nu a fost inițiat de vreun membru al plenului decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
3

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
108

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
362

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...