Ziua Copilului, declarata zi nelucratoare in Senat!

Ziua Copilului, declarata zi nelucratoare in Senat!
Senatul a adoptat, in sedinta plenului de marti, propunerea legislativa privind modificarea Codului Muncii in sensul declararii zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, ca sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Camera Deputatilor este decizionala pe acest proiect. 

Potrivit initiatorilor, mai multi parlamentari PSD si PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportuna intrucat de Ziua Copilului in majoritatea gradinitelor si scolilor primare sunt organizate spectacole, insa fiind o zi de lucru parintii sunt nevoiti sa isi ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente, noteaza Agerpres. 

"Lipsa parintilor din cadrul acestor evenimente are implicatii psihologice negative in dezvoltarea copiilor. In afara dorintei de a-i face mandri si de a primi aprecierea parintilor, copiii au nevoie de sustinere in cadrul evenimentelor unde performeaza, evenimente care au o incarcatura emotionala ridicata si reprezinta o sursa de stres pentru ei", sustin initiatorii, in expunerea de motive a propunerii de lege.

Ei puncteaza ca timpul petrecut alaturi de parinti joaca un rol esential in formarea personalitatii copilului.

"Intr-un sondaj realizat de Gallup in ianuarie 2010, aproape din jumatate din copii au raspuns ca petrec in medie o ora pe zi dintr-o saptamana impreuna cu parintii. Mai mult, in timpul petrecut impreuna, copiii si parintii comunica foarte putin si interactioneaza la nivel superficial. Lipsa de timp si comunicare este o realitate pe care o simt si o constientizeaza cei mai multi dintre parinti", se mai arata in expunerea de motive.

Propunerea de lege are caracter organic, iar Senatul a adoptat-o in calitate de prima Camera sesizata cu 98 de voturi "pentru" si un vot "impotriva".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor a lăsat 7 șoferi fără permis în trei localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
25

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
38

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
130

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...