Zeci de elevi au dorit să se întâlnească cu primarul Cătălin Flutur-FOTO

Zeci de elevi au dorit să se întâlnească cu primarul Cătălin Flutur-FOTO
Elevii de la mai multe şcoli din municipiul Botoşani, dar şi din judeţ s-au întâlnit, în cursul acestei săptămâni, cu primarul Cătălin Flutur în cadrul programului Şcoala Altfel, desfăşurat săptămâna aceasta în unităţile şcolare.

Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Artă Ştefan Luchian, Şcoala nr. 10, Colegiul A.T Laurian şi Şcoala de la Vîrful Câmpului sunt unităţile de învăţământ de la care au sosit grupuri de elevi însoţiţi de cadre didactice, pentru a sta de vorbă, la Primărie, cu primarul Cătălin Flutur.Aceştia i-au prezentat edilului-şef proiecte pe care le derulează în cadrul şcolii, majoritatea pe teme care privesc oraşul, cum ar fi: crearea unor piste de biciclişti sau închiderea unei străzi pe timpul week-end-ului, problema câinilor comunitari ori de iniţiere a unor activităţi de responsabilizare a mediului înconjurător.

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv şi-au manifestat dorinţa de a avea mai multe piste pentru biciclişti şi chiar o stradă închisă în week-end, in timp ce elevii de la Şcoala nr. 10 au dorit să afle mai multe informaţii despre problema câinilor comunitari. Primarul Cătălin Flutur a rămas impresionat de iniţiativele şi ideile pe care aceşti tineri le lansează, considerând că programul Şcoala Altfel este de bun augur în învăţământul românesc.

Am fost plăcut surprins să constat entuziasmul cu care elevii de la şcolile din Botoşani, dar şi din judeţ, pentru că am avut musafiri şi de la Şcoala de la Vîrfu Câmpului, fac proiecte şi discută pe baza lor, pun probleme, le analizează. E o generaţie de elevi foarte capabilă pe care noi, cei mari trebuie s-o stimulăm spre a-şi pune în aplicare corect aspiraţiile. M-a surprins gândirea lor şi ideile absolut realiste pentru că am stat de vorbă cu ei şi mi-au povestit despre cum au decurs activităţile din program. Îi felicit pe toţi pentru iniţiativele pe care le au pentru că sunt cu adevărat interesante, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Elevii de la Colegiul A.T. Laurian au organizat, vineri, un marş ecologic, având lansate, pe diferite pancarte, mesaje pentru protejarea mediului înconjurător.

Marşul s-a desfăşurat pe un traseu care a început la Colegiul A.T. Laurian şi s-a oprit la Primăria Botoşani. Aici, elevii şi cadrele didactice s-au întâlnit cu edilul-şef al urbei căruia i-au înaintat o petiţie cu o serie de măsuri ce privesc colectarea selectivă a deşeurilor, precum şi risipa de curent electric şi apă.Primarul i-a felicitat şi le-a vorbit despre proiectele pe mediu derulate în ultimii ani, în acord de altfel cu doleanţele tinerilor de la Colegiul A.T. Laurian. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Lasă-mă să te iubesc

Duminică, 19 Ianuarie 2020
215

Publicăm astăzi o poezie de dragoste, venită pe adresa redacției de la Mirela Butacu. Vă dorim lectură plăcută.Lasă-mă să te iubescde Mirela Butacu Lasă-mă să te iub...

S-a stins din viață Dan Andrei Aldea, fost lider al trupei Sfinx

Duminică, 19 Ianuarie 2020
353

Cântărețul, instrumentistul și compozitorul Dan Andrei Aldea, fost lider al formației Sfinx în anii 1970, a murit la vârsta de 69 de ani, în noaptea de vineri spre sâ...

Mobilizare a autorităților pentru sprijinirea familiei greu încercate din Zăicești

Duminică, 19 Ianuarie 2020
1568

Cazul familiei din localitatea Zăicești, comuna Bălușeni, greu încercată de boală și de neajunsuri, respectiv o femeie în vârstă de 67 de ani, imobilizată la pat de peste 15...