Vreme însorită duminică, de luni revin ploile

Încheiem săptămâna cu vreme însorită, temperaturi în creştere și foarte puţine ploi. Luni, însă, încep să se adune norii, iar ziua de marţi ne-aduce multă instabilitate.

Vreme însorită duminică, de luni revin ploile

Duminică se încălzeşte peste tot. Va domina atmosfera însorită, dar prin sud-vestul ţării, la deal şi la munte mai pot să vină câteva ploi de scurtă durată. Maximele termice pleacă de La 17 grade pe litoral şi ajung la 25 de grade în vest şi sud-vest.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei ne aşteaptă o zi foarte plăcută, soare, câţiva nori şi vânt domol. Se face mai cald decât ieri și temperaturile urcă până la 23...24 de grade. Şi în jumătatea nordică a Moldovei se mai încălzeşte puţin. O să avem timp frumos şi doar în zonele înalte pot să apar ceva condiţii de ploaie. Maximele ating și depăşesc 20 de grade.

Şi luni avem o zi destul de caldă, cu maxime în jur de 25 de grade în zonele de câmpie şi podiş. Norii se înmulţesc treptat, aversele apar mai întâi în sud-vestul ţării, iar spre seară şi în noaptea următoare şi în celelalte zone, mai ales la munte, prin nord şi nord-vest.

Ziua de marţi ne-aduce multă instabilitate şi o uşoară răcorire. Vântul se înteţeşte cam peste tot, aversele vin în mai multe reprize, cu tunete, fulgere şi grindină. Pot lăsa cantităţi însemnate de apă, iar cel mai mult va ploua în sud-vest.

Miercuri tot vreme instabilă, cu ploi zgomotoase în cea mai mare parte a ţării. Se menţin condiţiile de grindină, iar vântul mai are unele răbufniri în ţinuturile sudice, la munte, dar şi pe timpul ploilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
56

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
54

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
184

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...