Urban Serv va achiziționa doar două utilaje noi pentru deszăpezire

Urban Serv va achiziționa doar două utilaje noi pentru deszăpezire
Cu toate că parcul auto al societății Urban Serv, în ceea ce privește activitatea de deszăpezire, este insuficient și învechit, în acest an nu vor fi făcute investiții majore în achiziționarea de utilaje noi.

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în programul de investiții pentru 2013 a fost prevăzută achiziționarea a două utilaje pentru deszăpezirea trotuarelor. Singura variantă în lipsa creșterii numărului utilajelor pentru intervenții pe perioada sezonului rece, rămâne asocierea cu o firmă privată.

“Avem prevăzută în programul de investiții pe anul 2013 și în bugetul de venituri și cheltuieli achiziționarea unui utilaj specializat multifuncțional pentru partea de trotuare pentru că am sesizat că aici avem o sincopă. De asemenea vom achiziționa un utilaj pentru partea de întreținere prin măturare mecanică în perioada în care nu există zăpadă și încă un utilaj specific pentru deszăpezirea trotuarelor. În ceea ce privește asocierea cu alte firme pentru a crea o firmă mixtă pentru deszăpezirea orașului deocamdată ne aflăm în stadiul de tatonări. Așteptăm propuneri pentru o astfel de colaborare. Directorul adjunct și șeful departamentului de dezvoltare au fost zilele trecute la București la o întâlnire cu o serie de firme din Germania și au discutat pe acest aspect, dar firmele nu au în vedere o participare în vederea unei asocieri, ci o vânzare a utilajelor specifice", a precizat directorul Urban Serv.

Suma ce va fi alocată pentru achiziționarea celor trei utilaje se ridică la 500.000 de lei.

“Legea ne obligă ca sumele pe care efectiv le alocăm părții de investiții să vină din amortizările pe care le colectăm și din credite. Deocamdată nu am ajuns să facem credite pentru investiții, dar dacă va fi necesar vom face", a mai spus Simion Drelciuc.

În această iarnă, utilajele Urban Serv nu au făcut față activității de deszăpezire, fiind încheiate contracte cu șase firme, pentru care s-a plătit 900.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași 2-1! Marius Croitoru, locul 3, în primul sezon de antrenorat! VIDEO

Luni, 24 Februarie 2020
1170

Derby-ul Moldovei s-a jucat luni, de la ora 20:00. Aproximativ 1500 de suporteri au asistat la un derby cu o miză minimă.FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și p...

Tânăr „drogat” cules de pe stradă. Polițiști au chemat ambulanța

Luni, 24 Februarie 2020
753

Polițiștii locali din cadrul serviciului ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.Astfel, vineri, &icir...

Tânăr din județ, amendat pentru o țigară fumată în parc

Luni, 24 Februarie 2020
929

Patrula Poliției locale care acționa în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, a intervenit vineri, în jurul orei 15.50, în parcul de  joacă pentru copii din...