Un nou raport privind cazul primarului decedat la spitalul din Săveni: nereguli GRAVE găsite de anchetatori

Un nou raport privind cazul primarului decedat la spitalul din Săveni: nereguli GRAVE găsite de anchetatori
Corpul de control al președintelui Consiliului Județean Botoșani a finalizat raportul privind situația de la Secția Exterioară Săveni a Spitalului Mavromati, după ce, la începutul lunii iulie, primarul de la Vorniceni a murit pe scările unității medicale. Printre rezultatele publicate, se precizează că, într-o unitate medicală în care activitatea este normată pentru 6 medici, activează doar 2 medici care nu pot desfășura un act medical optim.
 
Referitor la decesul pacientului din data de 4 iulie a acestui an, în raport de menționează că în ziua respectivă în spital nu era niciun medic, linia de gardă fiind suspendată. Asta în ciuda faptului că Regulamentul care reglementează activitatea din unitățile sanitare publice din sectorul sanitar prevede obligativitatea continuității asistenței medicale prin serviciul de gardă.
 
Privind situația creată, reprezentanții Spitalului Mavromati au motivat că, începând cu anul 2018, mai mulți medici de la Secția Exterioară Săveni au ieșit la pensie, însă fără a se face din timp demersuri pentru ocuparea posturilor rămase vacante.
 
Cu privire la conduita celor două asistente medicale care au oferit asistență primarului de la Vorniceni, raportul Corpului de Control își declină competența către Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciștilor din România sau Ordinul Asistenților Medicali din România.
 
În documentul întocmit de către Corpul de Control al președintelui Consiliului Județean Botoșani se menționează și faptul că, în caz de necesitate, există apelul la 112 în caz de urgență pentru prezentarea unui echipaj de ambulanță sau SMURD.
 
Recomandările care încheie Raportul Corpului de Control fac referire la demersurile pe care managerul și directorul medical din cadrul Spitalului Județean Mavromati trebuie să le facă pentru încadrarea de personal pe toate posturile vacante din structura Secției Exterioare Săveni pentru a acoperi deficitul de personal.
 
De asemenea, planificarea concediilor de odihnă se va aproba astfel încât acestea să nu se suprapună acolo unde există deficit de personal.
 
Consiliul Județean, în calitate de autoritate publică locală, a solicitat un raport privind realizarea demersurilor și măsurilor dispuse pentru îmbunătățirea serviciilor medicale, măsuri ce urmează a fi întreprinse la nivelul conducerii Spitalului Mavromati pentru a nu se mai repeta suspendarea liniilor de gardă la Secția Exterioară Săveni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
9

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
54

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1989

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...