Tu știi ce copac ești? Dicționarul botanic al zilei tale de naștere!

Tu știi ce copac ești? Dicționarul botanic al zilei tale de naștere!

Liniștea lor imensă este încărcată de simbolism. Copacii și prezența lor fluidă, naturală a fost deseori asemănată umanității. Tocmai de aceea există un horoscop al copacilor. 

Tu "ce copac" ești? 

Iată dicționarul botanic al zilei tale de naștere:

23 decembrie – 31 decembrie – Mar  
1 ianuarie – 11 ianuarie – Brad  
12 ianuarie – 24 ianuarie – Ulm  
25 ianuarie – 3 februarie– Chiparos  
4 februarie – 8 februarie – Plop  
9 februarie – 18 februarie – Cedru  
19 februarie – 28(29) februarie – Pin 
1 martie – 10 martie – Salcie  
11 martie – 20 martie – Tei  
21 martie – Stejar(Sorbus aucuparia)  
22 martie – 31 martie – Alun  
1 aprilie – 10 aprilie – Scorus de munte  
11 aprilie – 20 aprilie – Artar  
21 aprilie – 30 aprilie – Nuc  
1 mai - 14 mai - Plop  
15 mai -24 mai – Castan  
25 mai – 3 iunie – Frasin  
4 iunie – 13 iunie – Carpen  
14 iunie – 23 iunie – Smochin  
24 Iunie - Mesteacan  
25 Iunie – 4 iulie – Mar  
5 iulie – 14 iulie – Brad  
15 iulie – 25 iulie – Ulm  
26 iulie – 4 august – Chiparos  
5 august – 13 august – Plop  
14 august – 23 august – Cedru  
24 august – 2 septembrie – Pin  
3 septembrie – 12 septembrie – Salcie  
13 septembrie – 22 septembrie – Tei  
23 septembrie – Maslin  
24 septembrie – 13 octombrie – Scorus de munte (Sorbus aucuparia)  
14 octombrie – 23 octombrie – Artar  
24 octombrie – 11 noiembrie – Nuc  
12 noiembrie – 21 noiembrie – Castan  
22 noiembrie – 1 decembrie – Frasin  
2 decembrie – 11 decembrie – Carpen  
12 decembrie – 21 decembrie – Smochin  
22 decembrie – Fag  

Mar – IUBIREA   
Daca esti mar, ai o personalitate fermecatoare, esti atragatoare si pasionala. Esti o persoana sensibila, aventuroasa si mereu indragostita de frumos. Cel mai probabil ai o constitutie delicata.   Esti o persoana care tanjeste dupa dragoste si care ofera dragoste fara retineri. In iubire esti un partener tandru si afectuos. In relatiile cu ceilalti esti o persoana generoasa. Esti o fire meditativa, inzestrata cu multa, multa imaginatie, ceea ce te face cu atat mai atragatoare.  

Brad – MISTERUL   
Persoana nascuta sub semnul acestui copac are un gust extraordinar pentru frumos, iubeste orice este special, iubeste arta. "Bradul" este si un pic capricios, are tendinta de a fi egocentric, dar cu toate acestea ii pasa foarte mult de persoanele apropiate.   Are o fire ambitioasa, talente multiple si este foarte meticulos. In iubire este foarte sincer, este o persoana pe care te poti baza fara rezerve.

Ulm – NOBLETEA   
O persoana nascuta sub simbolul acestui copac iubeste sa se imbrace bine, are mereu o aparitie ingrijita. In relatiile cu ceilalti, dar si in iubire este un partener de incredere si sincer, nobil. Nu ii place insa sa fie dominat, ba dimpotriva, ii place sa domine.   Are tendinta aceea de a fi a-toate-stiutor si fara sa isi dea seama, ia decizii si pentru ceilalti. Cu toate acestea are un dezvoltat simt al umorului, ceea ce il face un om placut si apreciat de catre ceilalti.  

Chiparos - CREDINTA   
Este puternic, se adapteaza usor, ia de la viata tot ce are ea mai frumos sa ii ofere. Acela care s-a nascut sub simbolul chiparosului are o fire optimista.   Uraste singuratatea si iubeste cu pasiune, dar in acelasi timp poate cu greu sa fie satisfacut. "Chiparosul" este temperamental, pedant si usor ignorant. Ii place viata confortabila.

Plop – INCERTITUDINEA   
Persoana nascuta sub simbolistica acestui copac este foarte curajoasa, dar are nevoie de o vointa de fier ca sa isi indeplineasca dorintele. Ii plac mediile frumoase, de aceea casa acestei persoane este frumos aranjata si decorata. De asemenea, ii plac iesirile in natura.   Aceasta persoana are in acelasi timp tendinta de a fi cam exclusivista. "Plopul" este o persoana singuratica. Are o fire artistica pe care si-o manifesta cu lejeritate atunci cand sageata lui cupidon ii loveste inima. Are o fire meditativa.  

Cedru - INCREDEREA  
De o rara frumusete exterioara si interioara... Persoana nascuta sub simbolul cedrului stie sa se adapteze la provocarile vietii, dar in acelasi timp iubeste luxul.    Aceasta persoana este foarte determinata si increzatoare, desi pare foarte timida, neindraznind uneori sa ii priveasca pe ceilalti in ochi. "Cedrul" este o personalitate foarte interesanta si este inzestrat cu multe talente care fascineaza.   Este o persoana optimista, foarte idealista, asteptand dragostea adevarata. Are tendinta de a lua foarte repede decizii, pentru ca mai apoi sa ii para rau ca a actionat din impuls.

Pin - PARTICULARITATEA    
Aceasta persoana iubeste compania oamenilor placuti, pozitivi. La randul sau, persoana nascuta sub semnul pinului stie sa isi creeze o viata confortabila. Este la randul sau o companie foarte placuta, are multe cunostinte si multi amici, dar prietenii adevarati ii alege cu grija. In dragoste se aprinde foarte usor, si tot la fel de repede, pasiunea dispare. Cu greu gaseste acel ideal la care viseaza.   Persoana nascuta sub semnul pinului este inzestrata cu o fire practica, metodica. Poti avea incredere in ea fara rezerve, fiindca are un cod etic foarte clar la care adera cu strictete. Onoarea si cuvantul dat sunt foarte importante pentru pin.   

Salcie – MELANCOLIA  
Atat de frumoasa si totusi atat de melancolica, de romantica... Salcia este foarte frumoasa, foarte atragatoare. Aceasta persoana este talentata si iubeste frumosul sub toate aspectele sale. Iubeste sa viseze, iubeste sa calatoreasca.   Are o intuitie foarte buna. Este capricioasa si are momente de rebeliune. Iubirile acestei persoane sunt pasionale si suferinta din dragoste este un lucru obisnuit pentru ea. Daca o persoana nascuta sub influenta salciei reuseste sa se auto-echilibreze, este capabila sa atraga in viata ei un partener potrivit.

Tei – INDOIALA   
Daca te-ai nascut sub semnul teiului, esti o persoana pacifista, in general urasti sa te complici si detesti stresul.    Nu iti place deloc aventura si nici situatiile complicate nu iti plac. In schimb, o persoana aflata sub semnul teiului ar trece peste orice tabu personal ca sa isi ajute prietenii la nevoie. Are de asemenea o multime de talente, dar nu este destul de tenace in a reusi sa le materializeze. In iubirea, aceasta persoana are tendinta de a deveni foarte geloasa. Este de asemenea un partener loial.  

Alun – SARMUL EVIDENT    
Aceasta persoana este fermecatoare, iese in evidenta usor caci stie sa faca impresie buna si este de asemenea, o persoana populara.   Este foarte empatica de asemenea, de aceea deseori persoana de sub semnul nucului o vei gasi implicata in cauze sociale, luptand pentru dreptate. Daca simbolul tau botanic este alunul, atunci inseamna ca in iubire e posibil sa fii un partener capricios, cu toane. In acelasi timp, partenerul nu iti poate nega doua atribute importante intr-o relatiie – toleranta si sinceritatea.

Scorus de munte - SENSIBILITATEA   
Aceasta persoana este foarte sensibila, plina de farmec si lipsita de egoism. Ii place sa fie in centrul atentiei si iubeste sa isi traiasca viata la maxim. Ii plac situatiile complicate, caci acestea ii dau sentimentul ca traieste idn plin.   Este deopotriva o fire independenta si dependenta. Scorusul de munte are gusturi bune, este o fire artistica si independenta. In dragoste se comporta foarte emotional si are obiceiul de a trece cu vederea, fara a uita orice gest nepotrivit savarsit de persoana iubita.    
 
Artar – INDEPENDENTA MINTII   
Daca te-ai nascut ca artar, nu esti deloc o persoana obisnuita. Ai o imaginatie debordanta si esti foarte originala.   "Artarul" este o persoana ambitioasa, mandra, care stie ce inseamna auto-respectul. Este o persoana insetata de noi experiente, uneori este prea agitata si se enerveaza usor. Viata sa amoroasa este una complicata, cu urcusuri si coborisuri. Ii place sa fie un obiect al adoratiei partenerului.   

Nuc – PASIUNEA   
Nucul este o personalitate contrastanta, uneori este agresiv, uneori de o noblete excesiva. Are orizonturi foarte deschise.   Este spontan, foarte natural si are o ambitie nelimitata. Nu este foarte flexibil si in iubire este un partener dificil, atipic, in acelasi timp, foarte pasional, caci traieste cu intensitate fiecare moment al relatiei, atat ce este frumos, cat si ce este neplacut.     Daca te-ai nascut sub simbolul nucului, te bucuri de multa admiratie din partea celor din jur. Nu iti plac deloc compromisurile.

Castan – SINCERITATEA 
Chiar daca este o persoana foarte frumoasa, nu vrea sa impresioneze si nu tanjeste dupa popularitate. Cei nascuti sub simbolul castanului sunt buni diplomati, au un bun simt al judecatii. Sunt o companie placuta, sunt foarte sensibili si uneori neincrezatori in fortele lor.     Se simt deseori neintelesi si datorita timiditatii, par uneori ingamfati. Cred in marea iubire si o cauta cu ardoare.   

Frasin - AMBITIA  
Esti o persoana atractiva, vivace, impulsiva si ambitioasa. Frasinul are mari asteptari de la cei din jurul sau si din aceasta cauza si un prea dezvoltat simt critic.   Cei influentati de energia frasinului sunt de asemenea foarte talentati si inteligenti. Uneori le place sa riste si au momente cand actioneaza cu egoism. In cazul lor, deciziile sunt luate mental, caci nu se lasa ghidati de sentimente si de inima.   In dragoste sunt credinciosi si actioneaza cu prudenta.

Carpen – BUNUL GUST   
Persoana influentata de energia vitala a carpenului este foarte atenta la felul cum arata si se pastreaza mereu intr-o forma buna.   Adora viata disciplinata, ordinea si ii place sa isi creeze un camin cat mai confortabil cu putinta. In iubire i se potriveste un partener emotional; la randul sau este foarte constiincios si grijuliu cu persoana draga.   

Smochin – SENSIBILITATEA   
Persoana influentata de simbolistica smochinului are o vointa puternica, este in acelasi timp foarte sensibila.Smochinul iubeste viata de familie si este independent. Iubeste natura si animalele foarte tare si are un simt al umorului dezvoltat, ceea ce in mod evindent il face foarte placut celor din jur.   Daca si tu te-ai nascut sub influenta smochinului, s-ar putea sa nu iti placa prea tare ca ceilalti sa te contrazica. Totusi, te conving argumentele solide. In iubire, smochinul este o persoana foarte originala.

Stejar – ROBUSTETEA   
Persoana dominata de energia stejarului ne transmite senzatia ca este o persoana foarte sigura de sine, puternica dar si sensibila in acelasi timp.   Stejarul este un om cu picioarele pe pamant care credere in actiune si in dreptate. In iubire este foarte sensibil si grijuliu. E un partener de vis!   

Mesteacan – CREATIVITATEA   
Persoana influentata de energia mesteacanului este foarte atragatoare, prietenoasa si modesta. Iubeste calmul si are inspiratie creatoare cat cuprinde.   Nu este o fire prea ardenta si nu actioneaza cu prea multa ambitie. In dragoste stie sa creeze o atmosfera placuta si multa pace in doi.    
 
Maslin – INTELEPCIUNEA   
Esti o persoana care iubeste soarele, care de asemenea iubeste caldura umana. Maslinul uraste agresivitatea si este o fire toleranta, care nu suporta sa ii vada pe ceilalti suferind. Este o fire calma, sensibila si empatica. Este prin urmare o persoana dotata cu intelepciune si compasiune.   In iubire aceasta persoana se comprta exemplar, cu un respect aparte pentru iubire si pentru persoana adorata.  

Fag – ORDINEA   
Este o persoana materialista, practica si foarte stilata. Ii place sa isi organizeze foarte bine viata si cariera. Fagul este foarte preocupat de felul cum arata si vrea mereu sa faca o impresie buna. Este un lider bun, care actioneaza cu precautie. In general nu ii place sa isi asume riscuri.    In viata de zi cu zi este un partener minunat, alaturi de care poti construi un camin linistit, mult-dorit.     garbo.ro 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
15

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
54

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
231

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...