Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă a început la Memorialul Ipoteşti FOTO

50 de elevi de gimnaziu din județul Botoșani participă, în perioada 29 iunie - 5 iulie, la cea mai inedită si, totodată, utilă experiență - tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă! Timp de o săptămână, aceștia vor învăța cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic.

Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă a început la Memorialul Ipoteşti FOTO

   Foto: IJSU Botoşani

380 de elevi botoșăneni au frecventat Școala de vară în domeniul situațiilor de urgență, care s-a desfășurat în perioada 03 – 07 iunie. 30 dintre aceștia, care au obținut cele mai bune punctaje în urma evaluărilor finale ale școlii de vară în domeniul situațiilor de urgență, își vor continua pregătirea de specialitate în tabăra, care se va desfășura în perioada 29 iunie – 05 iulie a.c., la Memorialul Ipotești - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu".

Acestora li se adaugă alți 20 de elevi, care sunt câștigătorii etapei județene a concursului „Prietenii Pompierilor” și au primit drept recompensă recompensă calificarea în tabăra de vară.

Timp de șapte zile, elevii vor învăţa de la pompieri, medici SMURD şi voluntari de la Crucea Roşie să facă faţă unor situaţii dificile, participând la mai multe exerciţii de demonstrative, concursuri și activități interactive în domeniul situațiilor de urgență.

La festivitatea de deschidere de sâmbătă au participat : prefectul județului, Dan Constantin Şlincu, inspectoratul sef al ISU Botoșani, col.dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, inspectorul școlar Adina Lupaşcu, managerul Memorialului Ipotești, Ala Sainenco, directorul adjunct al Memorialului Ipotești, Daniel Tupiluş, viceprimarul comunei Mihai Eminescu, Valerian Drobotă, șefa de cabinet a vicepreședintelui Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, Marilena Miron şi seful SVSU Dorohoi, Angela Frâncu.

Sursa: Facebook Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă





 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
22

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
101

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1085

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....