STEFAN IORDACHE - Scena romaneasca, indoliata de pierderea unui mare artist

STEFAN IORDACHE - Scena romaneasca, indoliata de pierderea unui mare artist

 Stefan Iordache si Maia Morgenstern  www.timeoutbucuresti.ro

Trupul neinsufletit al lui Stefan Iordache va fi depus marti dimineata, la ora 10.00, in foaierul mare al Teatrului National Bucuresti (TNB), urmand ca la pranz sa fie dus in localitatea Gruiu, unde artistul avea o casa de vacanta, pentru a fi inmormantat, potrivit directorului TNB, Ion Caramitru, conform agentiei de stiri NewsIn.


"Natura lui artistica, seriozitatea, profesionalismul si buna scoala pe care a facut-o, i-a determinat pe multi regizori sa se bata sa il aiba in distributie, iar el a avut prilejul sa aleaga. A fost autentic, unul dintre putinii actori care nu au facut compromisuri", a spus presedintele UNITER, Ion Caramitru.


Maestrul Radu Beligan a declarat, la Realitatea TV, ca "a disparut un mare actor, poate cel mai mare actor al generatiei lui" si ca are un sentiment de culpabilitate pentru ca el traieste, iar Stefan Iordache a murit.


Actrita Maia Morgenstern a declarat ca o leaga si o sa o lege intotdeauna o "aleasa si calda prietenie" de Stefan Iordache, cu care a colaborat atat in film, cat si in teatru. "Am avut posibilitatea de a fi impreuna pe scena", a amintit Maia Morgenstern. Decesul lui Stefan Iordache este "o lovitura cumplita, pentru toti actorii, pentru teatrul si filmul romanesc", a mai spus actrita.


"M-a dat peste cap toata treaba asta. Este o mare pierdere pentru teatrul romanesc, pentru toti cei care l-am iubit, imens", a spus Alexandru Arsinel.


"Au inceput sa moara dinozaurii", a remarcat si regizorul Sergiu Nicolaescu, dupa ce si-a exprimat admiratia pentru talentul si personalitatea lui Stefan Iordache.


"Iar o pierdere ingrozitoare. Regret din suflet a fost unul din geniile teatrului romanesc", a spus la randul ei actrita Stela Popescu.


Cantareata Monica Anghel s-a declarat bulversata si indignata si a spus ca l-a considerat intotdeauna pe Stefan Iordache "ca fiind mana dreapta a lui Dumnezeu".

Actorul a fost casatorit timp de 40 de ani cu nepoata pictorului Nicolae Tonitza, profesorul universitar doctor Mihaela Tonitza-Iordache.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Penitenciarul din Botoșani angajează din sursă externă șase bărbați. Care sunt criteriile

Joi, 24 Septembrie 2020
815

În vederea angajării, Penitenciarul din Botoșani scoate la concurs șase posturi de agent, care pot fi ocupate exclusiv de bărbați, în cadrul sectorului operativ.La concurs pot par...

Europarlamentarul Ramona Strugariu vine la Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
237

Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Alianței USRPLUS, vine la Botoșani vineri, 25 septembrie, pentru o serie de întâlniri cu cetățenii, reprezentanți ai mass-media și candid...

Invitatul de la Știri - Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
344

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani, a acceptat invitația de a participa la un dialog în emisiunea &ld...