Statistici: Oriunde e mai bine ca la Botoșani. La București pensia este cu 37% mai mare decât pensia medie din Botoşani

Statistici: Oriunde e mai bine ca la Botoșani. La București pensia este cu 37% mai mare decât pensia medie din Botoşani

Cea mai mare medie a pensiilor din România pentru anul 2019 se găsește în București, iar valoarea acesteia este de 1.500 de lei, cu 37% mai mare decât pensia medie din Botoşani.

Potrivit Institutului Național de Statistică, cele mai mari pensii din România se înregistrează în Capitală. Aici, un pensionar câștigă în medie aproximativ de 1.504 lei lunar, cu 21 de procente mai mult decât media naţională a valorii pensiilor la sfârşitul primului trimestru al anului 2019.

Pe locul doi în topul pensiilor medii, pe județe, se află Hunedoara, cu o medie de 1.499 de lei în primul trimestru.  Creșterea mare a pensiilor din acest județ se datorează, în mare parte, pensionării minerilor din Valea Jiului, scrie Ziarul Financiar.

Potrvit unui comunicat de presă emis de INS, în trimestrul I, 2020, numărul mediu de pensionari a fost de 5,133 milioane persoane, în scădere cu 7 mii persoane faţă de trimestrul precedent.

Pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari - de asigurări sociale, invaliditate, urmaș - plătite de casele de pensii ) a fost de 1423 lei, în creṣtere cu 0,8% faṭă de trimestrul precedent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
4

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1237

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
134

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...