Spania reduce salariile bugetarilor cu 25-30 la suta

Spania reduce salariile bugetarilor cu 25-30 la suta
Guvernul conservator spaniol a aprobat astazi o noua masura de austeritate, scaderea in medie cu 25%-30% a salariilor angajatilor companiilor de stat, pentru reducerea deficitului bugetar, informeaza Mediafax.

"Facem un nou pas in politica de austeritate, am aprobat un decret privind regimul retributiilor directorilor si angajatilor companiilor publice", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Soraya Saenz de Santamaria.

Executivul a stabilit criterii comune de salarizare si plafoanele retributiilor, care vor fi mult inferioare celor din companiile similare din sectorul privat.

Companiile publice vor fi impartite in trei categorii, in functie de marime. Astfel, in companiile cele mai mari salariul maxim va fi de 105.000 euro pe an, pentru cele de dimensiuni medii de 80.000 de euro, iar in cele mai mici retributiile anuale nu vor putea depasi 55.000 de euro.

Guvernul nu a precizat economiile care vor fi obtinute prin aceasta masuri, dar, avand in vedere ca reducerea va fi in medie de 15%-30%, acestea vor fi substantiale, a spus purtatorul de cuvant.

Spania a inregistrat anul trecut o crestere economica de 0,7%, dar in primul trimestru va reintra in recesiune, ceea ce obliga guvernul sa ia noi masuri de austeritate pentru a reduce deficitul bugetar de la circa 8% la 4,4%, conform angajamentului asumat.

Executivul a anuntat deja reduceri ale cheltuielilor bugetare de 8,9 miliarde de euro, majorarea impozitelor pentru a atrage venituri de 6,3 miliarde de euro, precum si un plan de combatere a evaziunii fiscale, prin care spera sa recupereze 8,2 miliarde de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noi așteptăm de 30 de ani o banală autostradă! China va construi în 6 zile un spital doar pentru pacienții afectați de virusul ucigaș! VIDEO

astăzi, 11:09
23

În timp ce noi așteptăm de 30 de ani o banală autostradă din partea politicienilor români pe care în vedeți depunând astăzi coroane de flori la statuia lui Cuza în ...

2019: Creștere cu 200.000 pasageri pentru cele trei aeroporturi din Moldova. Cea mai mare creștere a numărului de pasageri este la aeroportul nostru de la Salcea!

astăzi, 10:49
66

Aeroporturile din Iași, Suceava și Bacău au avut împreună 2,2 milioane de pasageri în ultimul an, în creștere cu 200.000 pasageri față de 2018.Aeroportul din Suceava a c&...

Accident soldat cu o victimă, în Darabani. Șoferul, vinovat de comiterea a patru infracțiuni, a fost arestat

astăzi, 10:40
94

Un accident rutier grav s-a petrecut joi, 23 ianuarie a.c., în orașul Darabani, din județul Botoșani. Șoferul care a produs incidentul, a fost arestat ulterior, acesta comițând nu mai...