Se schimbă vremea. A fost lungă, dar e gata și cu toamna

Se schimbă vremea. A fost lungă, dar e gata și cu toamna

Meteorologii anunţă că vremea se schimbă simţitor începând de miercuri. O masă de aer rece vine dinspre vestul Europei și ajunge și în țara noastră, prin sud-estul teritoriului. Temperaturile vor scădea simţitor, vin ploi, iar la munte vor fi ninsori abundente.

Iarna se instalează în România. O masă de aer rece pătrunde pe teriroriul României, aducând cu ea o scădere semnificativă a temperaturilor, în special în jumătatea de est a ţării. În zonele montane ploile se vor transforma în precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar joi va ninge serios.

Practic, vremea se schimbă radical în toată ţara. Ploile îşi vor face apariţia la început în sud-vest, apoi vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În zonele montane și în regiunile sud-vestice, ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar în zona Carpaților Meridionali și în cea deluroasă a Olteniei se vor cumula local 15...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. În cursul nopții, la munte, la peste 1800 m altitudine, ploile se vor transforma în lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona de munte, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h. Şi temperaturi încep să scadă, maximele fiind cuprinse între 10 și 19 grade.

Joi, valorile termice vor scădea şi mai mult, în special în Moldova, unde se anunţă temperaturi maxime de 6 grade. Se anunţă ploi în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, estul și sudul Transilvaniei, în Moldova și Dobrogea. În zona montană, la peste 1500 m treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la altitudini mai joase, inclusiv în estul Transilvaniei și Subcarpații Moldovei seara și noaptea vor fi precipitații mixte. În Capitală, va ploua moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade.

Răcirea vremii va continua şi vineri, când se anunţă temperaturi sub mediile multianuale în jumătatea de est a ţării. Temeraturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 12 grade. Va ploua pe arii extinse în Oltenia și în Muntenia, local în Transilvania, Moldova și Dobrogea și pe spații mici în vest și în nord-vest. La munte la începutul intervalului vor predomina ninsorile, apoi se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie ce vor favoriza depunerile de polei. Precipitații mixte vor fi și în estul Transilvaniei și trecător și izolat în Moldova și zona deluroasă din Oltenia și Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, temporare, în special ziua.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
657

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
926

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
38

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...