Schimbare bruscă a vremii. De astăzi, temperaturile scad. Când sunt așteptate ploi

Schimbare bruscă a vremii. De astăzi, temperaturile scad. Când sunt așteptate ploi

De la mijlocul acestei săptămâni, este așteptată o schimbare bruscă de vreme, potrivit datelor oferite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, începând cu ziua de miercuri, valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia treptat de cele normale pentru prima decadă a lunii martie.

În ceea ce privește probabilitatea pentru precipitaţii, aceasta va fi mai mare la început în regiunile din jumătatea de vest, apoi în restul teritoriului.

Potrivit ANM, valorile termice diurne au cunoscut o creștere în primele zile ale acestei luni, astfel încât media maximelor a atins 18 grade, în data de 4 martie. Ulterior, însă, temperatura va marca o scădere treptată, ajungând la valori de 7-8 grade pe 7 martie, după care se va menține la medii de 9-12 grade.

Regimul termic nocturn se va caracteriza și el prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 1 și 3 grade, exceptând datele de 4 și 5 martie, când minimele vor atinge medii de 5-7 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, cu o probabilitate mai mare de precipitații în unele zile din intervalul 6–9 martie.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
149

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
241

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
372

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...