Scad prețurile la combustibili. Supraacciza carburanților va fi eliminată

Scad prețurile la combustibili. Supraacciza carburanților va fi eliminată

Guvernul promite că supraacciza aplicată în acest moment carburanților va fi eliminată, însă nu știm când anume se va întâmpla asta. Cu cât ar trebui să scadă prețurile.

Printre primele măsuri pe care Guvernul Orban dorește a le lua este eliminarea supraaccizei la carburanți, introdusă pe data de 15 septembrie 2017 și care are în acest moment o valoare de 0,32 RON/litru. Această intenție a fost adresată public de către prim-ministrul Ludovic Orban în cadrul unei conferințe despre fiscalitate.

„Trebuie desființată supraacciza la combustibil, care a fost o mare prostie. Deși astăzi pare să producă bani, poate să fie un semnal foarte bun dacă renunțăm la ea”, a declarat Orban. Planul există, însă nu și detalii despre execuția sa: mai exact, habar nu avem când anume va fi aceasta eliminată.

Guvernul PSD de la acea vreme a motivat implementarea suprataxei la carburanți prin planuri de modernizare a infrastructurii rutiere. În ultimii doi ani, aceasta a adus la bugetul de stat 5,8 miliarde de lei, însă lucrările la drumuri și planurile au rămas la stadiul teoretic.

Nu doar că nu s-au construit mai mulți kilometri de autostradă decât s-a promis, dar și cei proaspăt turnați au probleme serioase. În urma unei solicitări a deputatului PNL Florin Roman, Ministerul de Finanțe a evitat să răspundă la întrebarea privind banii strânși prin colectarea supraaccizei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
55

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
84

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
38

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...