Salariile profesorilor vor creste din aprilie 2009, si in functie de performante!

Salariile profesorilor vor creste din aprilie 2009, si in functie de performante!
Ministrul Economiei si Finantelor a declarat ca se afla in negocieri cu reprezentantii sindicatelor din Invatamant, dar ca nu va ceda sub nicio forma solicitarii de majorare cu 50%a salariilor.

Ministrul sustine ca a propus sindicalistilor cresterea cu 60% a salariilor din invatamant, dar in urmatorii 4 ani, nu intr-o singura transa.

“In toate localitatile rurale din Romania, salariul directorului de scoala e mai mare decat cel al primarului intr-un raport de 11.3. Daca-l mai maresc cu 50 la suta, il fac dublu, a declarat ministrul de Finante.

De asemenea, ministrul Varujan Vosganian spune ca partidele politice nu doresc sa-si asume aplicarea Legii salariilor profesorilor dupa alegeri si niciun guvern nu va pune in practica aceasta lege in forma ei actual.

“Aceasta lege, asa cum a fost votata in Parlament, nu va fi aplicata de nimeni in Romania. Orice guvern care va veni va gasi tot felul de tertipuri sa o amane, sa o fragmentize, a spus Vosganian, in cadrul unui seminar organizat la Sinaia.

Presedintele Traian Basescu a promulgat pe 24 octombrie legea de marire cu 50% a salariilor din educatie, de la 1 octombrie.

Guvernul a decis, marti, 28 octombrie, prin ordonanta de urgenta, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor sa fie prorogat pana la 1 aprilie 2009.

Salariile majorate cu 50 la suta pentru profesori vor fi acordate incepand cu plata drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2009, dar in conditii care vor fi stabilite prin legea de salarizare unitara a bugetarilor, pe baza unor criterii de performanta si in raport cu calitatea actului de invatamant, se arata in ordonanta de urgenta prin care Guvernul a amanat pana in aprilie 2009 majorarea cu 50 la suta a salariilor profesorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CS Botoșani: 5 medalii la Campionatul Național de lupte greco-romane, seniori

astăzi, 18:51
13

CS Botoșani a ajuns astăzi pe locul 3 la Campionatul Național de seniori la lupte greco-romane în întrecerea pe echipe.Este vorba de o performanță unică pentru CS Botoșani, fii...

Măsura voucherelor de vacanţă va fi prelungită până la data de 31 decembrie 2025

astăzi, 18:26
92

Guvernul a luat decizia ca măsura voucherelor de vacanţă să fie prelungită până la data de 31 decembrie 2025, se arată într-un proiect de lege postat recent pe site-ul Ministerului ...

Doina Federovici, Președinte Consiliul Județean Botoșani: „Cinste și onoare militarilor noștri care sunt cei mai valoroși și mai autentici ambasadori ai României”

astăzi, 15:59
238

Comunicat de presă:Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici a transmis astăzi, 25 Octombrie, cu ocazia Zilei Armatei Române, mesajul său de omagiere, devotament, ci...