Românii din străinătate care se angajează în țară vor avea 50% din salariu asigurat de stat

Românii din străinătate care se angajează în țară vor avea 50% din salariu asigurat de stat

Statul român stimulează încadrarea în muncă pe teritoriul țării a cetățenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile.

Pentru fiecare persoană din această categorie, angajată pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă până la 31 decembrie 2020, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

Angajatorii care optează pentru acest sprijin vor fi obligați să mențină raporturile de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni de la împlinirea celor 12 luni pentru care se asigură sprijin.

Angajatorii care încetează raporturile de muncă ale salariaților, anterior perioadelor pentru care sunt obligaţi să le mențină, vor restitui agențiilor pentru ocuparea forței de muncă, în totalitate, sumele încasate pentru fiecare persoană pentru care a încetat raportul de muncă, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă.

Ordonanţa de urgenţă OUG 29/2020 care prevede aceste măsuri de sprijin pentru angajatori începând cu 1 iunie 2020 a fost publicată în 29 mai 2020.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie împotriva violenței domestice, demarată de polițiștii botoșăneni

astăzi, 14:20
33

La 25 noiembrie, în întreaga lume este marcată Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, pentru a aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul c...

Noi controale anti-COVID, terminate cu amenzi de peste 14.000 de lei

astăzi, 14:14
52

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de U...

Ploaie de amenzi pentru apărarea trecerilor de pietoni

astăzi, 14:08
79

Marți, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, pe linia identificării conducătorilor auto care nu respectă normele rutie...