Român suspect de infectare cu coronavirus, după ce a călătorit în China

Român suspect de infectare cu coronavirus, după ce a călătorit în China

Un român din Spania este suspect de infectare cu coronavirus. El ar fi călătorit recent în China, potrivit presei spaniole. Informația nu a fost confirmată de MAE încă.

Nu este singurul român din Europa suspect de coronavirus. Un român din Italia, în vârstă de 42 de ani, este suspect că s-ar fi infectat cu virusul periculos. Acesta lucrează la un hotel în care au stat cei doi turiști chinezi bolnavi de coronavirus, relatează Corriere della Sera.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis vineri, la solicitarea Mediafax, că în prezent sunt în derulare proceduri pentru repatrierea a patru cetăţeni români din provincia chineză Hubei, în contextul epidemiei coronavirusului.

Autoritățile chineze au anunțat că 42 de persoane au murit în cursul zilei de joi în provincia Hubei din cauza noului coronavirus, iar o altă persoană a murit în provincia Heilongjiang, din nord-estul țării, astfel că numărul total al deceselor se ridică acum la 213, toate înregistrate în China.

Dintre acestea, 204 au fost înregistrate în provincia Hubei, în care se află orașul Wuhan, locul de unde a pornit epidemia.

Numărul total al persoanelor din China care au luat coronavirusul ajunsese, la sfârșitul zilei de joi, 30 ianuarie, la 9.692. Sunt cu 1.982 mai multe cazuri decât în ziua precedentă și în orice caz mult mai multe decât în cazul epidemiei de SARS din 2003, din Asia, scrie Digi24.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
112

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
67

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
71

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...