Rezultatele concursului pentru directorii de școli încă sunt secrete

Rezultatele concursului pentru directorii de școli încă sunt secrete
Probele din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ s-a încheiat la Botoșani, dar rezultatele nu au fost încă făcute publice, deși alte inspectorate școlare din țară au anunțat cine sunt candidații care au promovat, după cum afirmă sindicaliștii din educație.

La Botoșani, candidații știu rezultatele încă din data de 26 octombrie, dar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean susțin că acestea nu pot fi făcute publice mai devreme de data de 18 noiembrie.

"Rezultatele vor fi făcute publice în funcție de calendar", a transmis Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

"Am văzut că la mai multe inspectorate școlare s-au afișat zilnic rezultatele.  Nu înțeleg de ce nu s-au afișat și la noi. Ele sunt publice. Nu este un secret, dar nici nu pot fi modificate între timp. După afișare se depun contestațiile, iar până pe 16 decembrie rezultatele trebuie validate în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar", a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ.

După validarea rezultatelor concursului vor fi încheiate noile contracte de management. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
5

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
352

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...