Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică - VIDEO

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică - VIDEO

Pilotul german Christian Gernemann și-a propus imposibilul. Vrea să doboare recordul pentru cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică. Neamțul a ales țara noastră pentru acestă călătorie impresionantă. În total, acesta va parcurge 24.000 de kilometri și va vizita 3000 de sate și orașe.

Christian este susținut de Restart Energy, din Timișoara, de la sediul cărora și-a început călătoria în data de 6 octombrie. De-a lungul drumului de 24.000 de kilometri, pilotul și-a propus să traverseze peste 3.000 de localități din România și să documenteze toată această experiență, arata auto-bild.ro.

Până în prezent, Christian Gernemann a reușit să parcurgă aproximativ jumătate din traseul propus. Acesta a condus 12.000 de kilometri la volanul unui Renault ZOE și a vizitat peste 1400 de sate și orașe.

Neamțul a vizitat deja peisajele pitorești din județele Timiș, Arad, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Galați, Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, urmând un traseu în zig-zag, care să acopere cât mai multe drumuri, șosele și localități.

Scopul proiectului Electric Tour este de a demonstra românilor că țara poate fi străbătută din colț în colț fără probleme, chiar și cu o mașină electrică.

Drumurile pietruite nu au fost ocolite, ci au fost folosite pentru a ajunge la cele mai izolate sate. Multe dintre acestea nici nu dispun de energie electrică. Din fericire, una dintre aceste comunități va fi electrificată cu ajutorul fondurilor strânse în cadrul proiect.

Pentru a reuși această performanță, Christian parcurge zilnic în jur de 270 de kilometri, timp în care pune mașina la încărcat chiar și de două ori pe zi.

Mai jos puteți urmări filmulețul de prezentare al acestui proiect:

Și primul episod din Electric Tour:

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
37

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
151

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...