Protecția Copilului a declanșat o anchetă după imaginile cu o fetiță de un an ce ar fi fost lăsată într-o mașină parcată la soare!

Familia fetiţei a fost identificată, fiind vorba despre doi tineri, căsătoriți de puțin timp, care locuiesc într-o comună din județul Suceava.

Protecția Copilului a declanșat o anchetă după imaginile cu o fetiță de un an ce ar fi fost lăsată într-o mașină parcată la soare!

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Suceava a declanșat marți o anchetă după imaginile apărute pe Facebook cu fetița de un an care ar fi stat încuiată într-o mașină parcată la soare, în stațiunea Mamaia, transmite Mediafax.

Instituția s-a autosesizat după apariția imaginilor cu fetița de un an care ar fi stat încuiată într-o mașină parcată la soare și a cerut autorităților din comuna în care locuiește familia acesteia să facă o anchetă socială.

Familia fetiţei a fost identificată, fiind vorba despre doi tineri, căsătoriți de puțin timp, care locuiesc într-o comună din județul Suceava.

Autoritățile locale spun că este vorba de o familie respectabilă din comunitate, care a muncit o bună perioadă de timp în Anglia și soțul s-a întors acum acasă, în concediu, în timp ce soția a rămas acasă în România în concediu de creștere a copilului.

Purtătorul de cuvânt al direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, spune că cel mai probabil părinții vor fi incluși într-un program de consiliere și vor fi monitorizați.

“Instituția noastră s-a autosesizat. Am luat legătura cu Direcția Generală de Protecție a Drepturilor Copilului Constanța care se pregăteau și ei să trimită o sesizare scrisă către instituția noastră. Cu sprijinul Poliției am identificat familia și am solicitat Primăriei să facă o anchetă socială în acest caz. Este vorba despre o familie tânără, care între timp a ajuns deja acasă, colegii noștri au pornit spre localitatea din care este pentru a lua declarații și pentru a afla împrejurările în care s-a produs incidentul. Cel mai probabil părinții vor fi cuprinși într-un program de consiliere și vor fi monitorizați. Vrem însă să atragem atenția asupra modului incorect în care cei care au sesizat problema pe rețelele de socializare au acționat. Martorii fi trebuit să sesizeze cazul, să ceară sprijinul unui polițist local, dacă tot au vrut să se implice ar fi trebuit să o facă până la capăt”, a declarat Nicoleta Daneliuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
272

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
211

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...